Ara Severa

Generell informasjon

Lær mer om adferden til dvergaraen og hva de trenger fro å være en sunn og lykkelig følgesvenn.

Dvergaraen er mye som de større araene i intelligens og deres barnslige personlighet, de har som regel større ordforråd og leker litt mere enn de større araene men dette kommer litt an på selve individet. Når det gjelder det å prate er det ikke alle papegøyer som lærer å prate. Men om du ønsker en ara og er redd store nebb samt ønsker mindre søl så er kansje en dvergara en mulighet. Det finnes flere varianter av dvergara – de varierer i størrelser og farger.

Lego2

Hver dvergara har muligheten til å snakke, kose, underholde deg og stjele hjertet ditt. Gir du din fjærkledde venn en velbalansert diett, et rent miljø og et godt utvalg av leker så han kan tygge å herje med og god tid til å la den leke med sin mennesklige flokk, vil du mest sannsynlig få en flott fugl.

Alle dvergaraer er veldig smarte, vanligvis elsker de å bade eller dusje – gjerne sammen med deg. De er høylytte til tider så det ambefales at du tilbringer tid med de artene du tror kan passe for deg/dere for å se om dere kan håndtere volumet.

Det er å anbefale å sosialisere sin dvergara eller annen type papegøye for å unngå at det bli en enmannsfugl, de trenger å sosialisere seg med mere enn men en person og ved jevne mellomrom sette den i ulike omstendigheter. La den være med på kaffesammenkomster eller ta den med på tur. La mennesker som kommer på besøk håndtere den.

Med vår Lego fikk han bli med i en barnehage hvor barna håndterte han ved å la han sitte på armene deres. Han var så klart ganske sosialisert før han fikk være med på dette. Små barn bør ikke håndtere «store» fugler på egenhånd. Lego er med familien på turer, de fleste som kommer på besøk kan håndtere Lego.

Lego1

Med en så fargerik personlighet som Ara Severaen kan man si det er en stor ara i en litt mindre innpakning, de er ekstremt sosiale og elsker å herme etter tale og lyder samt elsker å bli lekt med å kjælt med. Som med de fleste papegøyer må Severaen bli sosialisert fra de er små av så man kanskje skipper unna dette med at de blir en ”En manns fugl”.
Deres entusiasme og nyskjerrighet i forhold til omgivelsene minner meg om et barn i en leke butikk som ikke klarer å holde igjen, de har muligheten til å bli kjempe flinke til å prate og de vocale lydene kan man gjøre om til ord istedenfor skrikelyder, som med de fleste papegøyeunger er det greit at de lære seg ”manere” og akseptabel adferd.

Snill Vaffel

This entry was posted in Artsomtaler, Fra brukerne.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*