Dvergis som klør seg til h*n blør

Hjem Forumet Papegøyer Helse trivsel og kosthold Dvergis som klør seg til h*n blør

Merket: 

Dette emnet inneholder 4 svar, har 4 deltakere og ble sist oppdatert av  arneha 1 år, 9 måneder siden.

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9720

  Joybird
  Deltaker

  Vi har 2 stk dvergpapegøyer. Den ene har vi hatt i ca 3 1/2 år og er ikke tam. De siste 3-4 dagene har h*n klødd seg en del med nebbet ved festet til den ene vingene bak på ryggen. Litt sånn manisk til tider, men ikke hele tiden. Samboeren oppdaget nå når han kom hjem at h*n er litt rød i området, muligens litt blod som begynner å bli borte?
  Hva kan dette være? Er det noe vi burde undersøke hos veterinær eller er det noe vi kan prøve først selv?
  Hvis muligheten for å gjøre noe selv hadde det vært flott, da h*n er veldig vanskelig å få tak i og vi ikke har bil for å frakte et reisebur i 🙄

  #138369

  Bader den ofte? Det kan jo være at den bare klør på grunn av tørr hud, så du kan jo prøve å øke luftfuktigheten, eller gi den et bad. Alternativt plasser den på badet hvor det gjerne er fuktigere luft. Driver den å feller fjærene for tiden? Det klør gjerne ekstra da, og da er det ekstra viktig å unngå tørr hud. Det at den blør tenker jeg KAN være en blodfjær eller liknende som den har klødd for hardt i. Ettersom den ikke er tam tenker jeg det kan være vanskelig å få sjekket hva som er rødt -et sår i huden pga mye kløing eller en blodfjær som har sprukket? Hva som er årsaken er jo kanskje også vanskelig å vite, om det er noe medisinsk som ligger til grunn må du nok til veterinær uansett.

  Hmm.. du kan ikke ta en telefon til en fugleveterinær i første omgang da? 🙂 Lykke til, håper det ordner seg!

  #138370

  Hun har nærmest gått over til å være «normal» igjen: spiser, drikker, bader, flyr(ikke 100% som før, men flakser nå rundt hit og dit), leker og alt dette andre. Men hun prater nesten ingenting, kommet et par utbrudd fra tid til annen og noen kose-klukke-lyder, men ellers stille.
  Fortsatt litt manisk på denne kløingen til tider, men ikke så mye som tidligere. Men har også lagt merke til at hun tar pellets i nebbet og knuser disse så de legger seg mellom vingene og begynner å grave sånn smått. Noen som har vært borti dette?

  #138371

  Veterinær som spesialiserer seg på fugler var det tydeligvis vanskelig å få snakket med, så da må vi prøve egne løsninger.
  Nå har jeg laget en ny tråd hvor jeg spør hvor man kan få tak i en nakkeskjerm

  #267466

  arneha
  Deltaker

  Setter du på han nakkeskjerm skal jeg love deg at du får problemer. Har prøvd dette selv uten hell, da jeg har en dvergpapegøye som har nappet mye fjær. Den har gitt seg nå. Kjøpte de for 3 – 4 måneder siden. Og hos den forrige eieren hadde de (han og hun) stått i et trangt bur uten en eneste leke i 3 år. Det er viktig å variere på hva du har inne i buret. Og buret må være stort nok. Da vil den etterhvert gi seg. Husk også å gi den/de masse oppmerksomhet. Lykke til

Viser 5 innlegg - 1 til 5 (av totalt 5)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Hopp til verktøylinje