Farlige/trygge leker i bur

Hjem Forumet Papegøyer Bur og utstyr Farlige/trygge leker i bur

Dette emnet inneholder 1 svar, har 2 deltakere og ble sist oppdatert av  OH 1 år, 10 måneder siden.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #267453

  Tez
  Participant

  Jeg mistet nettopp Tila, nymfen min etter at hun hadde satt seg snurret seg fast i en leke som skulle være trygg. Hun hadde sannsynligvis holdt seg fast i ett av tauene av en huske-aktig ting og viftet med vingene slik hun gjorde hele tiden. Tror at dette var nok til at husken vridde seg rundt og fanget foten hennes. Beinet var knekt flere steder og livet var ikke til å redde pga omfanget på skadene hennes. Dette har fått meg fryktelig redd for dvergen min Mango. Jeg har mest lyst til å ta ut alt som ikke er av tre, men dette er jo heller ikke rettferdig for han.

  Er det noe dere der ute synes er helt trygge leker? Det var tungt å miste Tila, men mister jeg Mango også… Tanken er ikke til å holde ut. Jeg vet at det kan alltid skje noe, uansett hvor trygg en leke anses for å være, men alle endringer jeg kan gjøre er bedre enn å leve i frykt. All hjelp, tanker og meninger ang. leker er høyst velkommen.

  #267461

  OH
  Participant

  Hei!

  Fryktlig trist å høyre om Tila! Eg hadde ein lignande erfaring med eit fleeze telt til min conure, der eg heldigvis kom i tide før han knakk nåke, sjølv om eg trudde det var brukke fleire tær. Grunnen eg fant var at klørene hans var for lange og skarpe, som gjor at dei satt seg fast i fleezen, og i det han prøde å komme seg laus, gjorde han vondt verre. Men ei saks fekk eg han heldigvis laus uten skade, og teltet gjekk rett på dungen. Så pass på at klør er trimmet og holdt nede, dette kan ofte løyses med sandy perch pinner, som blei mi løysning.

  Tau som flises opp kan vere potensielle skader, så ver ops på det. Også, mange leker du kjøper er beregnet på større fugler og kan defor vere skadlig for mindre fugler, så ver ops på større kjettinger, tynne tauverk og slike ting når du handler leker til fuglene.

  Ferske greiner gjerne med blad og slikt på finner eg ofte er meir underholdende enn kjøpte leker her i huset, bare spyl av dei før du har dei i bur, og ikkje plukk fra veikanten.

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Hopp til verktøylinje