Kan min nymfe få dø naturlig?

Hjem Forumet Papegøyer Helse trivsel og kosthold Kan min nymfe få dø naturlig?

Merket: ,

Dette emnet inneholder 2 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  Mamma 1 år, 6 måneder siden.

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #267468

  Freeflow
  Deltaker

  Hei.
  Min nymfeparakitt Toppen er 27 år (!!!). De siste par døgnene har han hatt konstante rykninger i foten, og mister tidvis grepet rundt pinnen slik at han sklir av den (jeg har en pute i bunn av buret for å gi myk landing).
  Rykningen i foten er så tydelig at jeg kjenner godt at foten trekkes opp og slippes ned igjen når jeg koser med ham, og jeg kan se rykningen i fjærdrakta når jeg ser på ham fra avstand. Noen ganger rykker han til i hele kroppen, opp i hodet.
  Han gir ikke uttrykk for smerte i form av lyd.
  Vår 4 år gamle datter er forberedt på at han kommer til å dø innen nær fremtid (vi har snakket om det i to år). Da jeg sa til henne at vi nok skulle ta ham til dyrlegen nå så spurte hun om å få være med og se på at de reparerte ham. Jeg sa at de nok ikke kan reparere ham, og at vi nok ikke vil få ham med hjem igjen. De kan hjelpe ham å dø. Hun synes dette er forferdelig. «Jeg vet at Toppen skal dø snart…», sier hun. «Men jeg vil ikke at noen skal gjøre det med ham.» «Jeg vil at han skal dø her hjemme.»
  Så —- kan jeg legge til rette for en naturlig død? Jeg vil jo også så gjerne ha ham her lengst mulig. Jeg kjenner at jeg blir redd for å gå til dyrlegen fordi jeg tenker at de uansett vil «ta ham».
  Og så vil jeg veldig gjerne høre historier fra deres siste tid med pappegøyer. Og hvordan de døde…

  #267470

  anki76
  Deltaker

  Jeg har ikke erfaring…men fordtår din følelse av at de sikkert vil anbefale avliving pga at den er gammel.tviler på at de vil prøve særlig mye løsninger på den. De dør jo naturlig i vill tilstand å tenker jeg da…..men er ikke sikkert alle vil være enig i den logikken

  #267471

  Mamma
  Deltaker

  I naturen så ville nok andre dyr allerede tatt han!kan godt skjønne dilemma! Mine fugler har gått bort brått her hjemme! Hva med å snakke med en vet om alt de kanskje kan komme hjem til dere! Da blir det litt lettere for datteren din å godta at han er gammel og trenger å få hvile nå! Dette har jeg gjort med hundene her i huset! Min sønn var 4 år når første hund han opplevde var gammel og syk! Vet forklarte på en veldig god måte hva som ville skje til han og siden har vi hatt vet hjem når dyr må avlives! Dette er et grusomt valg men tenk på fuglen kanskje han har vondt! Lykke til! Håper det løser seg fort for dere!

Viser 3 innlegg - 1 til 3 (av totalt 3)

Du må være innlogget for å svare på dette emnet.

Hopp til verktøylinje