Retningslinjer

Hjem Forumet Papegoye.no Til brukerne (beskjeder) Retningslinjer

Dette emnet inneholder 0 svar, har 1 deltaker og ble sist oppdatert av  Nina 10 år, 8 måneder siden.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #2481

  Hei

  http://www.papegoye.no er et forum hvor vi fugleinteresserte kan samles og utveksle historier og erfaringer om våre fugler, samt et sted vi kan spørre om det vi lurer på.

  Det er nå blitt så mange medlemmer at det er greit å minne om vanlig nettikette, til nytte for oss gamle brukere og til hjelp for nye brukere. Når man melder seg inn i et forum, så godtar man de regler som finnes på forumet. Det er derfor forventet at brukerne sjekker denne posten regelmessig i tilfelle endringer.

  Admin/moderatorer er her for å hjelpe til om noen trenger det, i tillegg til å flytte på feilplasserte tråder, stenge tråder og ellers holde forumet ryddig, dette inkluderer å dele opp tråder hvor det er blitt for mye off topic. Dette vil bli gjort uten varsel. Dersom Admin/moderator legger ut en oppfordring i en tråd, så vær vennlig og respekter dette.

  Vi brukere er alle forskjellige, og derfor varierer også måten vi formulerer oss på. Det kan noen ganger være vanskelig å forstå hva forfatteren av innlegget mener og misforståelser oppstår lett. Er man i tvil, så spør heller pent om hva meningen med innlegget er i stedet for å anta det verste. Dersom innlegg går over til å bli personangrep, så kan innlegg bli slettet/redigert uten varsel, diskuter sak, ikke person. Forfatteren vil da få beskjed om årsaken. Dersom dere ikke er enige i admins/moderators avgjørelse, så ta det opp via pm, ikke i åpent forum.

  Husk også på at dette er skriftlig forum, man kan ikke få med nyanser som normalt følger i en vanlig samtale mellom to personer og må derfor stole på det man leser.

  Blir du sint eller opprørt over et innlegg og ønsker å svare, så svar ikke i sinne. Tell til ti, og så tenk om du virkelig ønsker å svare. Du har selv et ansvar for hva du skriver, og det som blir skrevet her blir også liggende her så alle kan lese. Diskuter sak, ikke person. Personlige uenigheter blir tatt via pm, men bruk et høflig språk, tenk etter om du vil like å få en slik pm tilsendt.

  Admin/moderator kan noen ganger sende ut advarsel dersom en brukers oppførsel strider mot vanlig folkeskikk eller en bruker har oversett admin/moderators beskjed i tråden. Ignorering av advarsel, eller gjentatte advarsler kan i enkelte tilfeller føre til en midlertidig utestengning av kortere eller lengre tid.

  Det blir forventet at brukerne følger vanlig folkeskikk, både i det åpne forumet og i private meldinger, at man behandler andre på samme måte som en selv ønsker å bli behandlet. En privat melding er nettopp privat melding, men dersom den ene parten føler seg trakassert eller urettferdig behandlet, så kan pm rapporteres inn. Dersom admin/moderator er enig i personangrep/mobbing/trakassering forekommer i pm, så blir advarsel sendt og muligheten for å bruke pm-funksjonen slått av i kortere periode.

  IP-adressene blir automatisk logget og registrert, noe som er vanlig på alle fora.

  Bruk titler på nye tråder («Tema»-feltet) som gjenspeiler det som er hensikten med innlegget. Det gjør det lettere for de som leser gjennom lister av innlegg å se hva som er interessant å gå inn og lese.

  Eksempler på gode titler:
  – «Hvordan kan jeg få utført DNA-test av kjønn på min papegøye» – ikke «DNA-test», «kjønnsbestemmelse»…
  – «Hvorfor vil ikke min grå jako spise grønnsaker» – ikke «grønnsaker», «et problem», «Hei»
  – «Finnes det noen farlige tresorter?» (glimrende, Amadeus) – ikke «tresorter», «bjørk?»

  Med hilsen fra admins/moderatorer på papegoye.no

  • Dette emnet ble endret 3 år, 6 måneder siden av  kevinlunde.
Viser 1 innlegg (av totalt 1)

Emnet «Retningslinjer» er stengt for nye svar.

Hopp til verktøylinje