Ang trening

Hjem Forumet Papegøyer Adferd og trening Ang trening

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9690
  Fiv
  Deltaker

  2 spørsmål..

  Hugo holder på å lære å si Hallo. Hun plystrer tonefallet, og har gjort det lenge nå. Hvordan får jeg henne til å forsøke å uttale ordet bedre?

  Hugo lander bestandig oppe på buret til Sara. Det jeg har gjort er å gå bort, ta henne opp og si Ikke lov. Men det hjelper ikke, hun flyr dit allikevel. Hva burde jeg gjøre? Jeg er livredd for at Sara skal få tak i den friske foten, da har jo Hugo plutselig ingen bein da..

  #138224

  Angående det første spørsmålet så har jeg ikke peiling. Ingen av mine gidder å prate så jeg har null erfaring 😉

  Når det gjelder spørsmål nr to så har jeg ett innspill. Prøv å finne noe som Hugo er redd for, og plasser det oppå buret til Sara. Du kan også legge et pledd oppå toppen av buret hennes så de ikke kan bite hverandre.

  #138225

  Problemet med det første forslaget er at Sara er redd for alt, Hugo er ikke redd så mye… Men om det står noe oppe på buret så løper Sara rett inn i teltet sitt for å gjemme seg. Pledd har vi prøvd, og det funker delvis. Hugo har begynt å prøve å skli ned forbi pleddet, med det resultat at hun går rett i gulvet… Hun har jo bare en fot og det er ikke lett å turne rundt og forbi et pledd da 🙂 og når hun ramler får jo jeg helt hetta.
  Jeg skulle ønske jeg kunne få trent vekk lysten til å lande på buret. Mulig det ikke går, og vi må ta til takk med pledd over Sara. Synes jo synd på henne også, blir jo litt skjermet fra resten av flokken.

  Takk for innspill 🙂 Alltid godt å høre andres tanker og erfaringer 😉

  #138226

  Tror det beste for å få bedre uttalelse på ordene er trening, og det gjør de jo best selv! Prøv å selv uttal ordene likt hver gang, altså samme tonefall og tydelig uttalelse. Vær gjerne konsekvent når du sier ulike ting i ulike settinger, for det er minst like gøy at det de sier har en «mening» bak seg. Kanskje motivasjonen blir bedre når de selv ser et mønster? At hallo feks ikke er et ord som bare brukes villkårlig, men at de kan forvente et hallo hver gang du hilser. Det virker (på mine i allefall) som assosiasjon er vel så viktig som ordet selv. Gudane vet at jeg har prøvd å lære bort ulike fraser til ingen nytte.. Men de ordene vi bruker mest i samhandling med dem plukkes opp raskere. De sier feks Hadet hver gang vi går ut, natta hver gang vi går på soverommet, versågod hver gang de får noe osv.

  Siden du ikke kan plassere noe skummelt på buret for å holde Hugo borte, er nok pledd en god løsning, det gjør i det minste at du har bedre tid til å forhindre en ulykke mellon sprinklene!

  Sent from my iPad using Tapatalk

  #138227

  Jeg har nok ikke vært helt konsekvent med uttalen av ordet, men bruker det hver gang jeg kommer inn i rommet eller når hun lander på meg. Da skal jeg skjerpe meg og uttale det likt hele tiden, og bare fortsette å trene 🙂

  Pledd er nok det beste for begge to, ja. Sikkerhet først 😉

  #138228

  Pledd, med en lekeslange oppå, så bare Hugo, ikke Sara ser den. Lekeslange, altså sånn som du kjøper i lekebutikk, som ser ut som en ekte slange. Hugo bør, hvis hun er som andre fugler da, være instinktivt redd for den 🙂

  Det med plystring av ordet vet jeg ingenting om, jeg har aldri hatt en sånn type fugl. Mine har alltid brukt menneskestemme når de har etterlignet et ord. Men jeg vil anta at et betyr at ordet er rett rundt hjørnet, og at hun bare øver seg?

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.