Caiquen har begynt å bite gjester

Hjem Forumet Papegøyer Adferd og trening Caiquen har begynt å bite gjester

Merket: 

 • Dette emnet har 5 svar, 3 deltakere, og ble sist oppdatert 7 år siden av Mamma.
Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #266164
  Jullan
  Deltaker

  Hei
  Min caique er nå 1 år og 1 mnd. og jeg har hatt han siden han var 4 mnd. Det har gått kjempefint, og han ble fort tam, og var alltid snill og interessert i folk som var på besøk. Siden jeg bor alene, er han jo mest vant til at det bare er oss to, men det var aldri noe problem å ha besøk og ha han løs. Han satt like mye på de andre, kanskje mer, og oppførte seg akkurat som mot meg.
  For ca. en måned siden begynte han å bli aggressiv…! 🙁 Ikke mot alle, og ikke alltid, men likevel. Det har gjort at noen personer ikke vil at han er løs når de er på besøk, og det forstår jeg godt. Han viser til og med aggressiv adferd om de kun nærmer seg buret, eller vil hilse ved å klappe han litt gjennom sprinklene. Noe som gikk kjempefint før.
  Dette gjør han ikke mot f.eks. mine foreldre, som er godt vant med fugler fra tidligere, selv om det ikke er de han har brukt mest tid sammen med.
  Er det noen som har opplevd noe av det samme? Har dere noen teorier på hvorfor dette skjer?
  Jeg har tenkt etter om han kan ha kjedet selv før besøket f.eks. men han blir snill som et lam med en gang de går… Kan det handle om sjalusi mot min oppmerksomhet? Det merkelige er isåfall at før hvis jeg hadde venner på besøk, fikk han være med oss. Mens det er nå etter han har begynt å bite at han ikke lenger kan være med oss. (Buret står dog rett ved siden av sofaen, så han er jo ikke alene akkurat heller).
  Jeg skjønner ikke hvorfor dette plutselig har begynt nå. Er det noen som har liknende erfaringer eller tanker rundt dette?

  #266211
  Mamma
  Deltaker

  Hei! Er du mye alene med caiquen? Kan være sjalusi! Mulig at den prøver ut grenser, de oppfører seg veldig som små barn! Har selv 2 caiquer og har hatt litt av samme problemet i perioder! Vi har da satt de rett i bur ikke det de bruker til daglig det skal ikke være straffplass! Når de har roet seg ned får de komme ut igjen, skjer det på nytt med en gang settes de tilbake i bur og må vente der til de er rolige igjen for så å få komme ut! Dette vil da forsvinne etter en stund da de skjønner at de ikke skal gjøre dette for da blir de satt i bur! Husk de tenker og gjør all på samme nivå som en 2 åring! Lykke til!

  #266271
  Jullan
  Deltaker

  Hei!
  Takk for svar.
  Ja, det er jo mye bare vi to hjemme. Men når vi har besøk så er det jo som regel han som får all oppmerksomheten da. Det er ikke sånn at om vi har besøk, så ignorerer jeg han.
  Jeg har desverre ikke mulighet til å sette han i et annet bur som ‘straff’ , men jeg setter han jo inn i buret og ignorerer han så godt jeg kan en stund hvis han gjør noe han ikke får lov til.
  Tror du han kommer til å lære etterhvert? Dette er en tålmodighetsprøve…visse ting har han lært av seg ganske raskt – sitte på tv’n og lamper f.eks har han sluttet helt å prøve på 😀
  Flere tips tas imot med takk! 🙂

  #266272
  Mamma
  Deltaker

  Hvem de får oppmerksomhet fra bryr de seg ikke noe om, de vil ha sin «partner» for seg selv! Du er partneren til din fugl! Dette kan bedre seg med positiv forsterkning! La gjester få gi han godbiter! Ros for god oppførsel! Bor du i Oslo området? Hvis du gjør det kan du få et bur av meg! Ikke gi opp det blir bedre!

  #266593
  sarahelge
  Deltaker

  Hei
  Vi har det samme problemet med vår caique…. hun har begynt å bli agressiv mot gjester… vi vet ikke helt hva vi skal gjøre da hun ikke har vært sånn tidligere. hun er ikke mer enn ca 6mnd gammel, men har ikke vært agressiv mot gjester før. hun har begynt å direkte angripe gjester, selv de hun «kjenner». hva gjør vi? (vi er ganske novise med papegøyer)

  #266597
  Mamma
  Deltaker

  Hei! Hun er en veldig ung fugl så hun prøver nok ut grenser! Er hun foreldreoppmatet? Dere må bare ha tålmodighet! Caiquen er en meget bestemt fugl og de tror de er like store som oss! Bruk mye tid på henne tren på forskjellige triks gi godbit for god oppførsel og for gjennomført triks! De gjør nesten allt for en godbit! Jeg bor i Oslo så hvis dere bor i området kan jeg godt møte dere for å gi dere mere av min kunnskap om caiquen!

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.