Conuren Amigo og Pionusen Niko

Hjem Forumet Papegøyer Dagbok Conuren Amigo og Pionusen Niko

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 400)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #8114
  OH
  Deltaker

  Ja, eg lager meg no ein dagboktråd, då det blei litt masse skriving i bildetråden. Bildetråden heiter «Amigo og Paco’s Bildetråd» og kan fortsatt brukast, men eg vil ikkje endre navnet til «Amigo’s bildetråd» igjen, då masse masse av det som står der er fra Paco. Det blir som ein minnetråd og bildesamling for meg no, men om det er spørsmål ang Amigo OG Paco, så versegod, spør der 😉

  Ellers så kommer nok denne tråden til å bli beståande av masse bilder, og litt skriving inni mellom 😉

  No har det seg slik at eg er på jakt etter ein Pionus, meir nøyaktig Blåhodet Pionus. Eg har vert i kontakt med fleire oppdrettarar, men utan resultat så langt. Ein skulle stille ut fuglene, og derfor ikkje sette dei i hekk med ein gong, ein hadde nett mistet hua i paret osv.
  Planen min var igrunn å vente til fjæreide fekk unger på sitt par, men eg har høyrt rundt om over alt for å ha eit alternativ.

  Tok kontakt med Hanna her inne, for å få tak i kontaktinfo til Morgan Juul, for så å høyre litt meir om ka planer han har utover våren, og det viste seg at han hadde leveringsklare unger nå. Så eg skal ta ein telefon til han straks eg er ferdig med å skrive dette innlegget, og grave ut litt meir informasjon.

  Så det var begynnelsen på dagboka mi, og fortsettelsen på bildetråden her: viewtopic.php?f=9&t=4533

  Bilder kommer i massevis 😆

  #118271

  Blir spennende å følge med her Odd Arne 😀 Og fortell hvordan telefonsamtalen gikk.

  #118272

  Ja, no sitter eg å ser på Ylvis med Amigo, så får litt småskriving til her imens.

  Eg ringte til Morgan Juul, og hadde ein lang og hyggelig samtale med han. Han kunne fortelle meg at han hadde ein Pionus til meg, og at me kan få til ein avtale ang. henting. No skal pappa til Sandefjord, og kan møte Morgan ved Horten, så det kan sjå ut som om det blir ein ny krabat i hus ja.

  Han var ein veldig hygglig man, og hadde masse fint å fortelle. Eg skal avgjere siste detaljer ved kjøpet, så får me sjå om me kommer fram til ein avtale imåro.

  Eg fekk også bilder av fuglen, og kem kan sei nei til dette?


  #118273

  Eg innvider dagboka med ein heilt vanlig dag.

  Kom heim fra skulen, og tok ut Amigo. Han fekk nytt vatn og påfull av mat, og blei med på skuldera mens eg satt på dataen. Ein liten tur innom buret når det var middag, så ut igjen. Då var han litt ramp, og sku vise seg fram for kamera. Han gjor seg så stor som han kan, og dreiv å trampet fra og tilbake. Eg har nylig flyttet buret hans fra kjøkkenet og inn i ståvo, og sett klatretre’et attmed buret, og der liker han å leke. Så er det plassert rett bak sofaen, slik at han kan klatre ned til meg vist eg sitter i sofaen.

  Ellers så har eg maila litt med Morgan, og prøver å komme fram til ein løysning når det gjelder transport av fuglen til Stord. Pappa skal nedover med lastebil å hente ein ny hengar, så planen er at han skal ta med seg den nye pippen på vei heim igjen. Men det er ein del detaljer som fortsatt må fylles inn før me har ein avtale og ein dato, så får me sjå om det kommer i løpet av dagen. Ellers så skal eg sette inn eit depositum til Morgan iløpet av dagen, som reservasjon av fuglen. Må sei eg er spent no, og må jo begynne å tenke på navn også!

  Så iløpet av neste veke skal me sjå om nykommaren kjem seg i hus!

  Ellers så kan eg jo skryte av det eg har opplevd av Morgan, som virker som ein veldig seriøs og flink oppdretter som virkelig bryr seg om dyra sine. Dei var tillvendt Harrioson pellets, og veldig fine i fjærdrakta. Han brydde seg om at han kom til eit bra sted, og virket som ein veldig grei kar.

  Bilder av Amigo:

  #118274

  Amigo er bare så søt!!! Og den pionusen var jo også kjempefin, skjønner godt at du har lyst på den 😉

  #118275

  Det var jo det store fine buret, og det leketreet til pippen da! Nydelig!

  Skjønner ønsket om pionus, nydelige fugler. Har selv vurdert dem, de er virkelig vakre 🙂 Lykke til da!

  #118276

  Takk 🙂

  Grunnen til at eg havnet på pionus, har ingenting med utseenet å gjer. Eg har lest og lest, og funne ut at eg vil ha ein stille fugl, som går fint ilag med Amigo. Då fallt eg for pionus, for den er kjent for å ver stille, ver enkel å sette ilag med andre fugler og svakt nebb. Så er den veldig nyskerrig og litt sky, men ein allepersons-fugl! Innenfor pionus-artene endte eg nok på den blåhodete pga. utseenet ja 🙂

  No er avtalen i boks, halve summen betalt og fuglen hentes på mandag ! 😀 Får med foret den er tilvent (Harrisons High Potency), kjønnstest og reisekasse, så her er alt i orden! Navn får eg finne når eg har fått kjønnstesten (tar 2 veker trur eg)

  Så detta blir kjekt! Først kjem temming, til han er heilt tam og tillitsfull, så kommer tilvenning med Amigo. Kommer nok til å ha burene i to forsjellige rom til å begynne med, å heller flytte dei i samme rom når pionusen har funnet seg til rette. Han skal få bu i eit litt mindre bur til å begynne med, til temminga er over, så skal han flytte inn med Amigo eller så kjøper eg eit nytt bur om den planen går i dass. Men det er ikkje Amigo som kommer til å bli den som skaper problem, det er eg heilt sikker på.

  Men gleder meg masse no ! 😀

  :bb!

  #118277

  Gratulerer så mye! Dette blir spennende 🙂

  Ser vi tenker litt annerledes, husk at når du flytter fuglen fra et rom til et annet må den tilvenne seg på nytt og på nytt bli kjent med rommet. De hadde nok også hatt godt av å se hverandre og ha selskap i hverandre under tilvenningsfasen. Husk at fugler lærer av hverandre, så dersom den nye ser deg kose med den gamle så kan det hende at den fortere vil lære deg å kjenne 🙂

  Jeg har alltid kjørt den om at fuglene kan lære hverandre å kjenne først, for de har jo en annen tilknytning til hverandre, så meg for da har jeg de tidligere fuglenes tillit til å vise den nye fuglen at man kan ha tillit til meg.

  #118278

  Eg vil ha dei i kvar sine rom, slik at pionusen kan få fred til å begynne med. For i stova (som Amigo står) er det masse vindu og stor TV. Siden fuglen har vokst opp på oppdretts anlegg er han nok ikkje vant med tv og lydar fra tv, så derfor skal han få stå der nåken dagar først.

  Og temminga vil eg gjer før eg setter fuglene isammen, for det som skjedde med Paco var at straks eg satt dei isammen (når dei var blitt gode venner) så blei han sjalu, og ville ikkje ha nåke med meg å gjer. Den kjangsen tør eg ikkje ta igjen, og vil skape tillit før fuglane knytter seg til kvarandre.

  Men når tilvenninga til Amigo begynner, kommer eg til å flytte bura nermare og nermare kvarandre, og tilslutt kommer dei til å stå nesten ilag. Då ser dei kvarandre heila tio, og vil etterkvart kunne hilse på kvarandre med ein og ein utfor buret. Så til slutt så skal dei få ver ilag ute, og så må eg sjå kossen det går derfra. Paco ville ikkje ha nåke med Amigo å gjer i begynnelsen, så det tok lang tid før dei blei venner. Så eg vett korleis eg skal gjer det med tilvenninga. Temming har eg ikkje vert borti før, så det kommer til å bli spennande 🙂

  #118279

  Så spennende, Odd Arne! Jeg gleder meg til bilder og å følge med på hvordan dette går 😀 Tenkte jeg bare skulle kommentere på dette med lyd, ettersom jeg jo nettop har fått en fugl med identisk bakgrunn. Jeg var nemlig også bekymret for at lydene skulle bli et problem, både fra TV, fra kjøkkenet (vi har stue og kjøkken i ett), og ikke minst fra sprengningene av ny tunell som vi hører VELDIG godt!

  Ingen ting av dette ser derimot overhodet ikke ut til å påvirke henne. Hun blir kjempegira når vi sitter ved buret og snakker sammen, sitter og koser seg til lydene av TVen, og så ikke engang ut til å ense at jeg mistet bestikkholderen i gulvet i dag tidlig, hahah. Du kan vedde på at pippen er vant til mye lyd siden den har vært rundt andre fugler, men hvorvidt den liker lydene i hjemmet eller ikke er nok mer et personlighetstrekk hos fuglen din.

  Selvfølgelig er dette helt opp til deg, jeg bare tenkte å dele min erfaring fra de siste dagene! 🙂

  #118280

  Gratulerer 😀 Gleder meg til å se bilder! 😉

  #118281

  Har kjøpt to av mine fugler direkte fra oppdretter og de hadde fugleungene i huset, med tv og alt så det tror jeg egentlig kan være mer beroliggende enn stressende… Mange oppdrettsfugler er jo alet opp med andre fugler, mange som sagt også i hus med folk, og det kan jo bli veldig ensomt og muligens mer stressende å plutselig måtte stå helt alene i et bur på et stille rom. Tenkte jeg bare sku si det, så du ser tanken fra et annet perspektiv 🙂

  Hm, når jeg kjøpte Nitro så fikk han hilse på Felix med en gang og de har vært perlevenner siden, og Nitro er klegg på oss alikevel… Men skjønner at du er redd for at det skal skje igjen.

  Edit: Bare legge til at det er snakk om storoppdretter med mange forskjellige arter altså, antakeligvis det du kaller «oppdretts anlegg»..

  #118282

  Planen er å ha fuglen nåken daga på kjøkkenet, vekk fra tv. Lyden av tv kommer han til å høyra uansett, mens bilde ser han ikkje, så mest det eg tenker på då 🙂 Men som sagt, bare eit par dagar så han får litt ro, blir vant til meg og omgivelsene (han kan sjå inn i ståvo, som er «L» formet, men ikkje TV eller ut vinduene. Amigo blir redd vist det flyr kråker forbi, og det «ekstra» stresset skal eg spare han for dei første dagane.

  No er han jo ikkje tam denne fuglen, så eg velger å ta temminga før sammensettinga. Vist det går fort framover, så trur eg at det til at eg begynner tilvenninga mens temminga pågår, men dei kommer ikkje til å flytte sammen før han er blitt tillitsfull. Men det at dei kan ver ilag ute, det kommer nok til å skje. Så for at det ikkje skal bli teritoriellt for nåken av fuglane skal dei få bytte bur ei lita stund også. Det hadde eg veldig god erfaring ifra tilvenninga med Paco og Amigo, som ikkje gjekk så bra i begynnelsen. Då fekk begge fuglane sjå kvarandre i «sitt» bur, og eg trur det er ein god opplevelse å ha med seg med tanke på at «den eine skal flytte inn hos den andre»

  Og det skal bli morsomt å følge med deg og Hanna, gleder meg til å sjå masse bilder og framgongsmåter osv med Ponyo 😀 Har du fått veta kjønn ?

  Dette skal nok gå så bra så 😀

  Takk for innspel, det er ikkje feil å få høyre fleire sider av forsjellige saker! Men eg går med at dei ikkje flytter inn i samme bur før pionusen har fått tillit til meg 😉

  Takk for alle kommentarer 😀

  #118283

  Takk for det 😀

  Men no har eg nett henta buret hos naboen som eg skal låne til pionusen. Men det har stått ute ganske lenge, og er mykje! rust på. Nåken som veit om eg fortsatt kan bruke det, eller om eg må bruke eit anna bur ? Har eit til, men det er 1/3 av størrelsen, og passer vel best til finker (om det kan forklare litt om størrelsen). 🙄

  #118284

  Det er ei jente vi har ^^ Du kan jo kikke på dagbokinlegget. Jeg har lastet opp en film fra de første dagene 🙂

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 400)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.