Da er vi hjemme med en ny jako

Hjem Forumet Papegøyer Generell papegøyeprat Da er vi hjemme med en ny jako

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 43)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #117

  Han henger i buret og tør ikke gå på pinnene jeg har laget til han, tror ikke han er vant med så mye leker og dill og dall som Lana er;-)

  Ellers så skravler han, og lager noen lyder, syntes han ser litt pjusk på vingene, men vet han er vingeklipp så er nok derfor, ellers biter han litt etter meg, men nå er alt nytt og skummelt. Han har jo sitti på skuldra mi og sagt «kom a»Lana syntes han er kjempe spennende o gskulle gjerne vært inne hos han, hehe

  Bilder kommer ila kveld

  #11515
  DagH
  Deltaker

  Kjempemoro! Skal bli artig å følge med. Jeg regner med at du gjør det meste riktig – så det kommer ingen «gjør slik og slik» fra meg i kveld 😀

  Herlighet, dette er kjempespennende! Kan ikke du lage en liten dagbok her inne med forandringene som skjer – for nå blir det antakelig en tid framover med mye moro!

  Gratulerer!

  #11516

  Gratulerer med nytt tillegg i familien…håper han roer seg og at hanog Lana kommer godt overens 😀

  Som Dag sa……håper du fører en liten «dagbok» i utviklingene med deres nye gutt 😀
  Gleder meg til å se bildene :bb!

  #11517

  Jeg tar imot råd og alt, så kom gjerne med det:-) dagbok ja det kan jeg jo lage da:-)
  Her kommer det noen bilder av han.

  #11518
  DagH
  Deltaker

  Stakkars – litt bekymret for pinnene, ja. Og omtrent så pjusk på vingene som du beskrev. Regner med at dette blir en fin fyr etterhvert! Han har jo allerede startet bra!

  #11519

  ja tydelig ikke vant med friske pinner fra ute, og ikke leker med farger… men det kommer, han klatrer og lager masse lyder, litt rolige lyder nå.
  Stakar først hatt et hjem med masse oppmerksomhet, så ble det barn der, deretter plassert kun i bur, de som jeg kjøpte han av hadde hatt han bare noen mnd, de sa en måtte sette han på plass, uten at jeg veit hva det betyr..

  Vi får ta en dag av gangen, Lana er som det vanlige, syntes denne nye saken var kjempe spennende og skulle helst undersøkt hele den tingen.. h 😛

  #11520

  Så fin han er…….han blir nok sikkert fort vandt til omgivelsene 🙂

  Blir spennende å høre hvordan det går fremover med dere alle….virker Lana interessert i han?

  #11521

  flott fugl=) Må bare si det at min grå jaco er også vingeklippet, men vingene hans er flotte for det.. er forresten ikke vi som vingeklippet han heller=P Må også kommentere øyefargen… har aldri tenkt over det på grå jaco, men legger merke nå, etter jeg fikk en kommentar tidligere… at de har jo forskjellige farger=P Fin fugl=) Lykke til

  #11522
  DagH
  Deltaker

  @Guro wrote:

  de sa en måtte sette han på plass, uten at jeg veit hva det betyr..

  Definitivt ikke noe hyggelig betydning. Kan være alt fra grov kjeft til fysisk avstraffelse, knipsing på nebb o.l. Mange gjør mye rart uten å være klar over hvor skadelig det er for forholdet til gøya. Hvis han merker at han kan stole på deg vil han nok gradvis slappe av og få et tryggere forhold til deg.

  #11523

  @Heksehylet wrote:

  flott fugl=)Må også kommentere øyefargen… har aldri tenkt over det på grå jaco, men legger merke nå, etter jeg fikk en kommentar tidligere… at de har jo forskjellige farger=P Fin fugl=) Lykke til

  Det er det som er så søtt med jacoer….de har sorte øyne som babyer men rundt året begynner de å bli lyse grå i øynene til de etterhvert blir helt «gule»


  Bror da han var litt over 2år


  My ca 8mnd

  :so!

  #11524
  DagH
  Deltaker

  Tilsvarende kjennetegn finnes hos mørkerød ara. Nebbet er i hovedsak mørket når de er små og blir hvitere og hvitere i løpet av det første leveåret.

  #11525

  se på øynene ja, de er flotte:-)

  Ja det er tydelig at det er noe der, han er veldig glad når jeg kommer dit han står, og det ser jo ut til at han ønsker kontakt, men at det er noe som stopper han, men vi får ta tid og mye godbiter 😆

  Han blir sikkert flott, har grunnlaget for det virker det som.

  Lana syntes han er spennende, ikke tegn til å «bruse seg opp» eller andre tegn på at hun ikke liker han, tvert imot.

  De sa han mangla kalsium, hvordan kan de vite det og er det da kalsiumtbl for mennesker som er bra?? fikk med det…

  #11526

  Spennede….har aldri sett en mørkerød ara baby.
  Men er det ikke også sånn med blå gul ara….at de har mørke sorte øyne som endre seg etterhvert somde blir eldre??? Mer mot gult eller noe?

  Eller er jeg bare helt på tyttebærtur nå 😕

  #11527
  DagH
  Deltaker

  Tror det kan være på sin plass med en tur til veterinæren for å ta en liten sjekk dersom du merker at noe er galt. Hvis ikke, tror jeg det lureste er normalt «grågøyefor», f.eks. en kraftig pellet-type, frukt og grønt. Jeg ville ikke ha gitt ham kalsiumtabletter beregnet for mennesker – det kan han få gjennom mere naturlige kilder. Kalsium finnes det mye av i brokkoli, kål, spinat og andre grønne grønnsaker!

  #11528

  Hei Guro!

  Nå har jeg allerede ønsket deg til lykke på P&M, men det skader jo ikke å gjøre det igjen; GRATULERER!!! 🙂

  Nå fikk jeg altså den rare følelsen igjen, da jeg så bildene av ham… Det er så rart, men jeg føler så sterkt at han har en slags fellesnevner eller tilhørighet med Pippi!! Jeg vil virkelig gjerne vite hvor han er oppdrettet, hvis du vet det da. 🙂 Klekkedato også.

  Uff, jeg kan bare tilslutte meg Dag her; det er så mange rare meninger og holdninger ute og går!! Men du er jo oppegående du, så sånne «militære» tiltak blir han vel spart for. 🙂

  Mht kalk, så er det sikkert nok en gang noen som har kjøpt den gamle myten, om at jakoer skal ha mer kalsium enn andre arter. DET ER FEIL!!! Hvis det ikke ligger en blodprøve (eller helst flere) til grunn, så skal du IKKE gi kalsium av noe slag. For mye er like skadelig som for lite!!
  Grunnen til at mange tror på denne myten, er at jakoer kan få sterke reaksjoner, som epilepsilignende anfall, hvis de har for lavt blodkalsium.
  For å oppsummere; jakoer skal ha NOK kalsium. Akkurat som andre gøyer. Men hvis de får for lite så kan de reagere sterkere, fordi jakoer ikke kan mobilisere kalsium fra skjellettet. 🙂

  Gleder meg til å følge utviklingen!! 😀

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 43)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.