Historien om Sigurd

Hjem Forumet Papegøyer Generell papegøyeprat Historien om Sigurd

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #327

  Heisann!

  Tenkte jeg skulle fortelle dere om en undulat vi hadde. Han var en liten vandrepokal, og fikk leve sine siste år her hos oss. Han døde 13.januar i år.

  Sigurd var en liten undulat. Eller det vil si alle unntatt han selv så at han var en undulat.. Men i hans hode var han marsvin! I sitt første hjem levde han sammen med et marsvin og trivdes godt med det. Når marsvinet døde var det like før Sigurd døde også. Han sturet og sturet. Eieren lurte på om ikke vi kunne ta over sigurd og sette ham sammen med våre marsvin. Og det gjorde vi, om noe skeptiske. Vi hadde aldri sett en undulat bo i marsvinburet før!

  Vi hadde på dette tidspunktet to marsvin. Og sigurd ELSKET det ene. Han gjorde alt for å være sammen med kjærsten sin, og koste og koste. Men fly? Nei det gjorde han ikke! For marsvin flyr jo ikke!

  Vårt andre marsvin likte han ikke noe særlig, så han fikk store hull i ørene sine, laget av et lite undulatnebb.

  En dag i fjor sommer sto marsvinburet ute på verandaen. Og plutselig står min mann og vifter med armene og skriker! For hvem spankulerte da på verandaen? Utenfor buret? Helt riktig.. Sigurd… Men marsvin kan jo fortsatt ikke fly, så han prøvde desperat å komme inn i buret igjen..

  Etter denne episoden måtte vi flytte Sigurd i «sommerbolig», et undulatbur. Da kjærsten hans kort tid etter døde, ble Sigurd i buret. Dette så ut til å gå bra, men plutselig sturet han og ble pjusket. Etter noen dager døde han.

  Sigurd hadde til og med lydene til marsvinet! Det er helt utrolig hvordan disse små har personlighet! 🙂

  En ting er sikkert, vi glemmer ikke Sigurd så lett! 🙂

  #14731

  Undulater tilhører papaegøye familien dem og,så undulat snakk hører ikkke hjemme under andre fugler og dyr,så flyttet den..

  sigurd hørtes ut som en fin fyr da 😀

  #14732
  Cathy75
  Deltaker

  Kjempe søt historie 🙂
  Sigurd var nok en marsvinundis. Merkelig hvordan dyr av forskjellige arter kan bli så gode venner. 😉

  #14733

  Ååååh,nå måtte jeg vel tørke tårene…

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.