Hva burde man gjøre dersom fuglen forsvinner?

Hjem Forumet Papegøyer Generell papegøyeprat Hva burde man gjøre dersom fuglen forsvinner?

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #8697

  Min nymfeparakitt, Spaiky, stakk av 22 mai og ble funnet 27 mai over 1 mil fra hjemmet sitt. Jeg gjorde alt jeg kunne for å informere folk om at hun var savnet og hvor hun hørte hjemme. Jeg tenkte derfor å lage en liste med ting jeg gjorde for å få min savnede fugl tilbake:

  1. Tips Politiet.

  2. Heng opp plakater i område hvor fuglen forsvant, gjerne med remser man kan rive av med navn, telefon nr og bilde. Dette får du gratis og ferdig laget av dyrebar.no når du melder dyret savnet, så er det bare å printe ut og henge opp.

  3. Tips alle de lokale avisene. Prøv å få dem til å lage en sak om det eller i det minste sette inn en savnet-annonse.

  4. Heng opp plakater hos dyrebutikker, dyreleger, matbutikker, treningssentre, høgskole/universitet i 1 mils omkrets.

  5. Kontakt den lokale radiostasjonen og spør om de kan nevne at fuglen din er savnet.

  6. Let i området der fuglen forsvant, men husk at dersom fuglen blir skremt og flyr avgårde kan den raskt komme seg langt unna der den sist ble observert.

  7. Spill av din fugl sine lyder slik at den kanskje hører det og svarer. Det er derfor lurt og ta opp din fugl sine lyder i tilfelle. Eventuelt ta med en annen fugl som kan prøve å rope på fuglen din.

  8. Registrer fuglen din savnet på sider som dyrebar.no, zett.no og dyrenett.no. Bruk litt tid på å velge et bra bilde som tydelig viser fuglen, og lag en ordentlig beskrivelse av eventuelle kjennetegn, hvor den forsvant, kontaktinformasjon osv.

  9. Har du facebook så legg ut en melding om at fuglen din er savnet, og prøv å få så mange som mulig til å dele på deres side. Søk også etter grupper for savnede dyre på facebook, f.eks «Savnet/funnet kjæledyr», «SPCA» og «Dyr savnet».

  10. Kontakt lokaltv og hør om de vil lage en liten sak.

  #126656

  Gode råd! Absolutt noe å ha i bakhodet dersom noe skulle skje!

  #126657

  Godt skrevet. dette er bare å lagre!!

  #126658
  svenlb2606
  Deltaker

  Det som reddet min elendige situasjon da borrelåsen Tica ble med som blindpassasjer ut i det skumle regnet etter kveldsvask i fuglehuset, var at jeg løp i samme retning som hun fløy og at jeg ble stående under treet i ca 4 timer til det ble mørkt. Etter to timer blund på øyet var jeg ute igjen før det ble lyst og fikk bekreftet posisjonen. Hun satt der også etter at jeg kom hjem fra jobb. 40 meter over bakken i Akershus største stigebil var det bare å stappe henne inn i jakka til slutt. Det jeg lærte var at papegøyer som har vokst opp i bur på maks 2 meters høyde er redde for å fly nedover i bratt vinkel. Det er krevende for dem. Hadde Tica behersket denne manøveren hadde hun returnert ganske raskt. Derfor tenker jeg at å lære papegøyen å fly til deg fra ulike posisjoner er det beste du kan gjøre for den, spesielt hvis du IKKE liker friflyging!! Hvis du i tillegg lar papegøyen være mye ute i bur vil den ikke bli like panisk om den skulle rote seg ut i det fri. Ps: Siden det dukket opp to brannbiler og sju brannmenn hjemme hos oss måtte jeg kline til med to hjemmelagde marsipankaker med blå konditorfugl på og levere på Nesodden og i Ski. For en gratis service!!!

  #126659

  Å herregud så fælt. Fikk vel ikke gjort mye arbeid på jobb den dagen?:p

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #126660
  svenlb2606
  Deltaker

  Det var grusomt. Glemte å legge til at aravenninnen, Zoki, holdt muntlig kontakt med Tica hele tiden. Det kan også ha reddet situasjonen. Det med lokkefugl er gull verdt. For Tica sin del ser lufteturen ut til å ha gjort henne mer stabil og trygg ute blant kråker og måker. Gjennom hele sommerferien storkoste hun seg ute og var mye mindre stresset i uvante situasjoner enn før. Hun fløy også mer lekent inne i flyteltet jeg brukte. Det var sikkert et kick for henne å være ute i nesten 12 timer med utsikt over hele Bundefjorden og med kontakt med meg og Zoki fra ca 100 meters hold. Det kom et par gode regnbyger mens hun satt i treet. Jeg så at hun likte det og hun fikk et nydelig skinn i fjærdrakten når den tørket. Konklusjonen er at papegøyer må trenes til å fly bratte vinkler, komme på innkalling og ikke holdes enslige, videre har jeg sett verdien av å la dem få være mye ute slik at ikke panikken tar dem. Jeg leste nettopp at blågule araer i vill tilstand faktisk kan fly opp til 25 kilometer avgårde for å finne mat…. Jeg er glad Tica ikke vet om det he he!

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.