Hva heter kabalen?

Hjem Forumet Annet SnikkSnakk Hva heter kabalen?

Viser 11 innlegg - 1 til 11 (av totalt 11)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9500
  Tez
  Deltaker

  Når jeg var liten spilte jeg en kabal jeg ikke husker navnet på. Kortstokken blei delt opp med 4 kort i 12 bunker, 3 rader, 4 kolonner. Hver av disse småbunkene er nummerert hvor den øverste til venstre er 1, nederst til høyre er 12. Resten av kortene blei lagt i en trekkbunke. Man trekker ett kort, og legger i bunken tilhørende det kortet, face up. Trekker man en 9, legger man den i bunke nr 9. Deretter trekker man det øverste kortet i denne bunke 9. Det kortet legger man i bunken med det nr. Slik holder man på til man trekker en konge. Kongen stopper siden den ikke har en bunke, og man må ta nytt kort fra trekkbunken. Om man klarer å få snudd alle bunkene, vinner man. Trekker man alle kongene føre man snur alle bunkene, taper man.

  Er det noen som vet hva denne kabalen heter? Gjerne på både norsk og engelsk om noen vet det. Savner denne kabalen så inderlig.

  Det er også en annen kabal, som jeg trodde het jokeren, men hhusker ikke så mye av den. Det eneste jeg husker, er at man har 4 bunker på rad. Men om det er bare ett kort, eller flere husker jeg ikke. Høres denne kjent ut også?

  Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4

  #136111

  Den første kabalen du beskriver har jeg også spilt mye. Aner ikke hva den heter, desverre.

  #136112

  Jeg pleide også å legge den kabalen mye da jeg var lita. Jeg kalte den for kongekabal, men etter et kjapt søk på kongekabal på nettet dukker det opp mange forskjellige kabaler, sååå… et av treffene gav denne kabalen i allefall! Jeg er hekta på forty thieves for tida jeg 😀

  #136113

  Savner du den? Da kan du vel bare legge den? Du kan jo reglene!
  Jeg har også lagt den der kabalen når det ikke var noe på tv, men jeg aner ikke hva den heter 🙂

  #136114
  theresacolange
  Deltaker

  Haha joda, det gjør jeg også. Men er kjekt å ha på tlf og tab’en når jeg sitter på bussen eller ligger i senge eller på sofaen. Sliter med prolaps, og er tidvis seng/sofaliggende for å avlaste ryggen.

  #136115

  Ser den 😉
  Candy crush da? Det er jeg helt latterlig hekta på, nesten så jeg er litt bekymra for meg selv. Må nok på candy crush rehab snart.

  #136116

  Ah, candy crush.. Kan sitte i timesvis med candy crush! Ikke bra, ikke bra! Klarer ikke gi meg før brettene fullføres, oog noen av dem er jo så himla vanskelige xD

  #136117

  Jeg står bom fast på nivå 421, og det har jeg gjort i snart en måned nå. Blir visst stående der jeg! Blir sprø. Sku ønske jeg giddet å finne på noe annet å ta meg til, men neida!

  #136118

  Wæææ, okei, så ille er det ikke hos meg xD slutta å spille da jeg ble lei av å vente på liv, men begynte igjen for noen dager siden da jeg fant ut at jeg slapp å vente på nye liv ved å tukle med datoinnstillingene på telefonen. Mamma av alle mennesker tipsa meg om det 😛 er bare på 103 jeg da, men der «har jeg stått fram til november i år», så skjønner frustrasjonen!

  #136119

  Hvordan tukler du med datoinnstillingene da?
  Jeg har massevis av liv på telefonen, for der samler de seg opp, men det gjør de aldri på facebook, så der må jeg vente på et nytt hver halvtime.

  #136120

  Jeg bare stiller datoen fram når jeg er fri, så fylles livene opp. Trenger teknisk sett ikke å stille mer enn 2,5 time frem, men er enklere med en dato frem. Så når jeg er ferdig passer jeg på at jeg har fult opp med liv før jeg stiller tilbake til dagens dato. Om livene er tomme når man stiller datoen tilbake må man vente den tilsvarende tiden før man kan spille (ja, altså, stille datoen på nytt igjen) 🙂

Viser 11 innlegg - 1 til 11 (av totalt 11)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.