hvilken papegøyeart?

Hjem Forumet Papegøyer Generell papegøyeprat hvilken papegøyeart?

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #267443
  animallove
  Deltaker

  Jeg vurderer å skaffe en papegøye da jeg flytter hjemmefra, da jeg synes de er utrolig morsomme og inteligente, og jeg er blitt helt forelsket i dem. Men jeg er helt ny, har aldri hatt papegøye eller annen fugl før.

  (Jeg vet at ett dyr er et stort ansvar da jeg har både katt, hund, akvarie og hest på fôr. Mye av det ansvaret som følger med dem har jeg helt selv, unntatt med hesten (den befinner seg hos eier), og hunden hjelper mor og far med, da jeg går på skole nå. Men jeg vet ansvaret)

  Jeg vet bare ikke hva slags papegøye art som vil passe meg best. Men skal si hvordan drømmefuglen ville ha vært, og håper noen der ute som har litt peiling kan svare. Har tenkt å ha 2 stk ungfugler.
  Fuglen bør kunne sosialiseres til å gå overens med barn, ikke det at jeg har noen nå, men fuglen lever jo så lenge at man vet aldri. Og jeg blir svert knyttet til dyr, så det ville vært veeeeldig trist om jeg ikke kunne hatt de lenger fordi de ikke liker unger… Jeg har muligheter for å få den sosialisert med barn fra jeg får dem. Bør også kunne gå overens med hund, da jeg flytter skal jeg ta hunden med når jeg flytter. Den kan like meg best, men vil kunne la andre også hilse på den, evt passe den en helg jeg skulle være på reisefot (noe som ikke er ofte).

  Bør være en art som er ok å ta godt vare på for meg som ikke har fugleerfaring utenom å hilse på andres fugler. Og jeg vet at det helt sikkert ikke finnes en art som passer inn i alle kriteriene, og att atferd kan variere fra vært enkelt individ.

  Bør helst ikke være for høylytt, altså jeg tåler litt lyd, men det bør ikke bli en plage sånn at den skriker hele tiden konstant. Spesielt om nettene.

  Ellers hadde det vært ett STORT pluss om jeg eventuelt kunne lære den å si noen ord. Hehe… Jeg kommer til å lære den en del triks. (spørsmål: kan man lære papegøyer triks litt på samme måte som en hund eller er det helt anderledes?)

  Hadde vært topp om den hadde litt fine farger også, men det er ikke det viktigste i det hele tatt.

  Når jeg er hjemme kommer jeg til å la de være fri i huset. (spørsmål: har hørt om at man kan få kjøpt en bleielignende ting å bruke slik at man slipper bersj overalt, stemmer det? Og at man kan kjøpe en sele slik at man kan ta den med ut? )

  Kommer til å ta de med meg så ofte jeg har mulighet, men de bør kunne klare seg med bare hverandre i noen timer.

  Ellers skal jeg finne ut om bur, mating osv når jeg får funnet ut arten. Har tenkt å lese masse på sider hos oppdrettere osv… De skal uansett få ett stort bur med masse leker 🙂

  #267444
  Mamma
  Deltaker

  Hei! Papegøyer er svært forskjellige! Hvis du vil ha en aktiv fugl vil jeg anbefale caiquer! Dette er en veldig artig fugl! Man kan få kjøpt flyveselsele og man får ta i sele med mulighet for bleie! Selv bruker vi bare sele og har fuglene blitt dotrent! Mine fugler fra klikker trent! Noe tilsvarende å trene en hund! Alle fuglearter kan tilvennes hund eller andre dyr! Lukk til med valg av fugl! Ta en titt på denne hjemmesiden caiquer.biz

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.