Kermit – it’s not easy being green

Hjem Forumet Papegøyer Dagbok Kermit – it’s not easy being green

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 342)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9336
  Flamingo
  Deltaker

  Møt Kermit:


  Disse bildene er tatt i bilen på vei fra Hønefoss. Turen gikk veldig greit, mye bedre enn turen nedover, med Gøyen.
  Vi hadde lånt Ponyos fancy reisebur til turen, men ikke søren om Gøyen skulle inn i det, han ville ikke engang være i samme rom som det buret. Så det endte med at han fikk reise i det lille kriseburet sitt, og der er det ikke så lett å holde balansen. Han fòr rundt som en turbo helt fra Trondheim til Tynset, og deretter fra Elverum til Hønefoss. Vi var helt utslitte da vi kom fram!
  Kermit reiste opp i buret til Ponyo, og der satt han stødig som en påle, gjennom alle svinger og kratere i Østerdalen, leet ikke på så mye som en fjær engang. Bortsett fra da vi stoppet på en rasteplass, og han så en fugl som fløy på himmelen – og satte igang varslingssirenen sin. Den stakkars andre familien på rasteplassen trodde jo ikke sine egne ører!
  Kermit er ikke tam, så nå har vi en stor temmejobb foran oss. Han spiser druer fra handa, men han er ganske skeptisk, og vi må holde druen en god stund for at han skal tørre å komme og ta den. Han er ett og et halvt år, og har levd sammen med bare fugler frem til nå, så han syns nok vi er ganske rare.
  Vi har god tid, så vi tar det i hans tempo, men vi gleder oss til han blir mer vant så vi kan begynne å jobb med å få han på handa. Vi har ikke tatt han ut av buret enda, vi må få han på handa først, så vi har en sjanse å få han inn igjen. Og så må han få litt tid på seg til å bli kjent med sine nye omgivelser, så det ikke blir vill panikkflyging når vi tar han ut. Jeg synes synd på han som bare sitter i buret, vi har hengt inn noen leker, men han har visst ikke skjønt vitsen enda.
  Igår trillet vi han ut i hagen fordi det var så varmt, men det gikk ikke mange minuttene før han så en fugl, og satte igang sirenen sin. Naboene kom løpende for å se hvem som ble myrdet, så vi måtte bare trille han fort inn igjen. Håper virkelig han legger av seg den brannalarmen, ellers blir det ikke mye hagetid på han 😯

  #133814

  Hei, og gratulerer med ny fugl. Det var nok et lurt valg, for en edlehann er noe av det greieste du kan ha. Og edelen er en meget intelligent papegøyetype. Skal bli artig å følge med!
  Et råd fra meg er at du lar fuglen være endel i buret slik at han ikke maser med å komme ut med en gang han ser deg/dere. Varier hvor raskst dere tar ham ut så ikke det blir noen rutine for utetid. Men selvfølgelig skal den være ute, mye ute!(snakker av erfaring).
  Ellers var det jo trist at dere måtte bytte bort den artige krabaten dere hadde!

  #133815
  saulduby908020
  Deltaker

  Jeg kan ingenting om edelpapegøye, men han var da veldig vakker vertfall:) interessant og temme en da, hadde utamme undulater og nymfeparakitter da jeg var yngre og bodde hjemme, men da var ikke helt treningsinteressen like stor som nå, tror det kunne vært moro og starte og vinne tilitt med en som ikke er tam:)

  #133816

  Eli, ja vi tror vi har gjort et godt valg i fugl! Han er så pen også, ser ut som han er laget av godteri 😀 I fjeset ser han ut som en grønn teddybjørn, særlig når han bruser opp fjærene sine.
  Jeg har lagt merke til at fjærene er helt anderledes enn hos jakoen, de er mer som hår liksom, og ligger i lag på lag så man ikke helt ser hvor overflata er, som en optisk illusjon. Særlig når sola treffer dem, da skifter de farge og alt. Sitter bare og titter på han jeg, og han titter tilbake. Han lurer nok fælt på hva som skjedde, først den lange bilturen, og så en helt ny verden, og ingen fuglevenner å jabbe med lenger.
  Vi vil bli godt kjent med han først, men så tror vi nok at det kan være lurt å skaffe en venn til ham etterhvert. Han er jo vokst opp med masse andre fugler, vi vil ikke at han skal bli ensom.

  Ja det var fryktelig trist med Gøyen. Huset er utrolig stille nå, Kermit sier ingenting enda, og Gøyen holdt det jo gående konstant med tullpratet sitt. Så det er en stor overgang. Jeg håper Gøyen har det fint der han er nå, og trøster meg med at Tore er flink med fugl, og at Gøyen snart får treffe en fin liten dame. Tore skal prøve å få filmet møtet mellom dem, det er vi veldig spent på.

  #133817

  Det er nå litt trist, jeg lyste opp hver gang det tikka inn mail om nytt svar i «ablegøyen», kommer til å savne den rampen! Kermit er søt da, tror dere kommer til å få det fint sammen. Du har forresten rett, han ser ut som en bamse i fjeset, også nebbet som står i sterk kontrast til fjærdrakta! Gratulerer med nydelig fugl, blir spennende å se hvordan temmingen går! 😀

  #133818

  Thelemur, jeg syns også det er fryktelig trist. Hele huset er fortsatt fullt av Gøyen, jeg finner til stadighet en bæsj eller en grå fjær, og da hører jeg stemmen hans et sted inni hodet mitt, som sier squashkoko eller squaaaatsj eller noe av det andre tullet han har funnet på selv.
  Kermit er så langt veldig stille og beskjeden. Idag lagde han noen nye lyder mens jeg sto og stekte pølser – tror han sang med på freselyden 😆
  Igår hadde vi en dramatisk stund. Eirik sto og fisket ut det verste griseriet fra buret, og da ble Kermit redd og hoppet ut. Han landet i gyngestolen, som har pute av et hekla trekk. Han viklet tærne inn i «hullene», og kom seg ikke løs. Han prøvde to ganger og fly, og trynte forover over kanten, og jeg ble så redd for at han skulle brekke foten eller tærne. Vi styrtet til, jeg holdt, mens Eirik klipte trekket rundt foten hans, han klemte sammen tærne så hardt at vi ikke fikk viklet han ut igjen. Vi satte han inn i buret igjen, fortsatt med et stoffstykke i tærne, så han fikk fjerne det selv. Han beit noe så inn i alle skoger, at Eirik var helt fillete på hendene da vi var ferdig! Stakkars Kermit, da var han redd da. Heldigvis kom han seg fort igjen, og fikk masse druer, og jeg tror vi er tilgitt 🙂
  Etterpå luktet det honning i hele stua, han sender kanskje ut mer lukt når han er redd?
  Buret hans står åpent nå, men han kommer ikke ut. Vi vil ikke prøve å lokke han ut heller, han får ta det i sitt tempo.

  #133819

  @Flamingo wrote:

  Han beit noe så inn i alle skoger, at Eirik var helt fillete på hendene da vi var ferdig! Stakkars Kermit, da var han redd da.

  😆 😆 og stakkars Eirik og da kanskje? 😆 😆

  Synes også det er trist med ablegøyen.. Var så festelig å lese om han.. men håper å høre masse fre Kermit også!

  #133820

  Mari, neida. Eirik er så vant til å få juling av Gøyen så, det får han tåle 😆

  #133821

  Haha, man er nødt til å «be a man» om man vil overleve en papegøye!

  Synd at det skulle skje nå helt i starten da! Var nok ikke en hyggelig opplevelse for en grønn bamse på ukjent sted, men det går seg nok til likevel!

  #133822

  Ja, stakkars lille teddybjørnen.. men han har visst glemt det nå, for jeg fikk ta han på nebbet i bytte mot druer isted!

  Lurte på om Kermit skulle få en egen dagbok? Jeg får ikke til å endre tittelen på dagboka, og dette er jo Gøyens dagbok egentlig..

  #133823
  saulduby908020
  Deltaker

  Lag en egen til Kermit og la gøyens være gøyens:) om du hører noe om hvordan det går med gøyen er det jo moro om du oppdaterer med det da 😀

  #133824

  Nå har jeg delt opp dagbøkene, så nå har Kermit fått sin egen. Jeg flyttet likegodt over hele siste del til et nytt emne 🙂
  Tittelen på dagboka er fra sangen til Kermit the Frog, It’s not easy being green. Syns det passet så bra for Kermit, han har jo flyttet fra fugleflokken sin og inn i en menneskeflokk, og det er jo ikke alltid like lett!
  Nå har han være ute av buret to ganger. Ikke helt heldig, for han er jo ikke håndtam, og dermed vanskelig å nærme seg uten at han stikker av! Den siste gangen han tok seg en luftetur varte det fra åtte om kvelden til halv ti neste morgen. Vi fikk han bare ikke inn i buret igjen, så til slutt fikk han sove der han var 😀
  Det viser seg at Kermit ikke kan fly, så det gjør egentlig saken litt verre. Når han sitter på buret så kan han liksom seile litt mot gulvet, istedet for å bare krasjlande, men han kan ikke ta av fra gulvet igjen. Jeg er vant til Gøyen som tar av rett oppover som et helikopter, så det tok faktisk ei lita stund før jeg skjønte at Kermit ikke kan fly!
  Ikke ser det ut til at han skjønner at han må brette sammen vingene når han lander heller, i det hele tatt er det ganske klomsete.

  Vi gjør fremskritt på temmefronten! Jeg har brukt granateple som godbit, og vi får nå lov å stryke han på nebbet og magen mot et granateplefrø. Den store barrieren er å få han på hånda. Igår satt jeg med hånda på pinnen hans, og så la jeg granateple oppover armen. Han tok de nærmeste først, og lenge fikk han tak i dem ved å strekke seg lang som en tråd, men de øverste fikk han ikke tak i. Litt nølende satte han den ene foten prøvende på hånda mi, tok den bort igjen, prøvde igjen.. til slutt la han hele vekta si på hånda mi! Vi prøvde flere ganger, og det gikk raskere for hver gang. Siste gangen sto han på hånda mi med begge føtter.
  Det er så spennende å temme en villfugl fra start, og jeg legger merke til hvor mange ting jeg tok for gitt med Gøyen. Det er for Kermit langt imellom stegene, der jeg syns det egentlig burde være veldig enkelt. Jeg tok for eksempel for gitt at han ville komme nedover pinnen for å hente en godbit, men for Kermit var det en stor forskjell å bli presentert for godbiten rett i fjeset, enn å måtte komme nærmere selv for å hente den. Alle de bittesmå framskrittene han gjør høres kanskje derfor ikke så fantastisk ut, men til sammen blir det faktisk en ganske god fremgang på bare en uke!
  Jeg gleder meg veldig til vi kan få han på handa, det vil gjøre en stor forskjell. Da kan vi begynne å ta ham ut av buret, og trene på å fly. Da skal vi også skifte ut buret hans med det vanlige dagburet, nå sitter han i Gøyens nattabur, som er ganske så lite. Det er fordi det ikke skal være så lett for ham å trekke seg unna oss, slik at han må sitte relativt nært. Men huff, buret er lite, og selv om Kermit ikke er spesielt aktiv, så ser det kjedelig ut å bare sitte på den samme pinnen i det samme kjedelige lille buret.

  #133825
  saulduby908020
  Deltaker

  Så flink du er med han, er ikke værst og ha fått han såpass på hånda allerede 😀

  #133826

  Huhu, ute hela natta ja! Har heldigvis ikke opplevd det før, men etter at Lille kom har det blitt ekstreeemt vanskelig å få Fiona inn i buret. Hun bare vilikkevilikke inn, vil myyye heller klarte rundt på buret til Lille og prøve å bite henne i tåa (som jo har lykkes ganske godt)!

  Det ser ut til at det går bra med dere i allefall! Man skal ikke kimse av framgang altså, selv om den er tilsynelatende liten er det et stoort steg for Kermit!

  #133827

  Nå har Kermit vært hos oss i nesten to uker. Hvert eneste lille fremskritt han tar er så lite at man nesten ikke merker dem i det hele tatt, så det er rett og slett litt vanskelig å oppsummere, eller hvertfall lage en post om framgangen. Så når jeg forteller at jeg satt foran buret hans idag, med døra åpen og hånda inni (satt og delte ut granateple), så klatret han ned på spisepinnen sin. Det høres jo ikke så imponerende ut i utgangspunktet!
  Men han har ikke gjort det før, når vi har hendene inni buret så sitter han på den høyeste pinnen, og sitter i ro så han kan holde øye med oss. Å snu ryggen til for å klatre NEDOVER tar jeg som et tegn på at han ikke syns jeg er så skummel lenger!
  Vi får han uten problem til å gå på hånda med én fot for å spise granateple som ligger oppover armen. Han blir nå sittende med foten på hånda mens han spiser, istedet for å forte seg tilbake opp pinnen igjen, slik han har gjort før. Igår fikk jeg han til å stå med begge beina på hånda mi littegranne mens han strakk seg etter godbiten. Men hvis jeg rører bittelitt på hånda eller buret rører seg en anelse, så springer han opp på pinnen igjen.
  Nå holder jeg på med å få han til å spise fra hånda som er rett foran føttene hans, ved at jeg holder hånda nærmere og nærmere føttene. Målet er å få han til å strekke seg over hånda foran føttene, for å nå godbiten jeg holder i andre hånd. Når jeg først får ham komfortabel med det, så er ikke veien lang til å få han til å sette en tå og senere en fot på hånda. Han går jo på hånda når den ligger helt i ro på pinnen allerede, så nå må han bare lære seg samme manøver, men med to hender, hvor de ikke er helt i ro.

  Jeg gleder meg sånn til han går av og på hånda, så vi kan ta han ut. Buret er jo bittelite (det er Gøyens nattabur), og det er jo ingenting å gjøre inni der, han fatter ikke poenget med leker, så jeg regner med han kjeder seg.
  Idag skal jeg lure inn en ildfast form med vann, og sette i bunnen av buret. Det er fortsatt så varmt her at det ikke ligner grisen, og i stua mi er det hundreogtretten grader. Ikke fikk jeg skru på airconditioninga, for Kermit ble redd for lyden, og ikke får jeg gjennomtrekk, for lufta ute står helt stille. Ute har det dessuten vært enda varmere enn inne ed siste ukene. Så hvis han tør å dyppe føttene, så tror jeg han vil finne ut at det er veldig godt med et bad!

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 342)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.