Noen spørsmål (igjen)

Hjem Forumet Papegøyer Adferd og trening Noen spørsmål (igjen)

Viser 7 innlegg - 1 til 7 (av totalt 7)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9710
  Fiv
  Deltaker

  Har noen spørsmål jeg håper noen kan svare på 😉

  1) Når Hugo steller seg så er det virkelig aggresiv fjærstelling. Hun napper de ikke ut, men angriper fjærne. Why?? Noe jeg burde gjøre i forhold til det? I de situasjonene så er hun ikke aggresiv mot meg, hun sitter gjerne på fingeren eller skulderen når hun holder på.

  2) Nå som hun er alenefugl har hun blitt bortskjemt med utetid. Når hun blir satt inn i buret mot hennes vilje så kaster hun maten rundt, hun er rasende. Hvordan håndterer jeg det? Ta ut matskålen? Ignorere?

  3) Hun er ikke noe glad i å leke, men får vi henne intr i en leke så er det bare for å angripe. Sånn er det med de lekene hun har i buret også. Hvordan få henne til å leke/makulere/tygge på isteden?

  4) Er det vanlig at de vil ha kos på halsen? Det er det beste hun vet, nakken er for Far å kose..

  5) Ene dagen hun skulle bæsje så kom det bare rennende blank væske, nesten som hun tissa. 2 min etterpå kom det en helt vanlig fast bæsj. Farlig?

  6) Hvorfor skal hun absolutt sitte på kanten av sofaen eller bordet når hun spiser godbit, den er jo dømt til å falle på gulvet…?

  Må også nevne at hun har sagt sitt første ord: peekabo. Vi har lekt «borte…. Peekabo» når hun sitter på skulderen. Når jeg sier » borte» «peekabo» så svarer hun «peekabo», da pleier jeg å le. Så når hun svarer nå, så ler hun litt klukkende sammen med meg. Jeg har blitt fortalt at jentepapegøyer sjelden blir gode pratere, så det var veldig moro og uventet at hun plutselig kom med et ord 🙂

  #138327

  1. Blir fjærene ødelagt da? Kermit er av og til aggressiv i fjærpussingen, eller sånn ser det hvertfall ut. Som om han kaster seg over dem og pusser hardt. Av og til roper han inn i fjærene sine, det er urkomisk. Så lenge fjærene tåler behandlingen så gjør dedt vel ikke noe tenker jeg. Men det kan jo være hun klør. Nå på vinteren er lufta veldig tørr, og da kan det klø i huden til både fugler og folk. Trapp opp dusjingen, øk luftfuktigheten i rommet hvis du får til, spray aloe vera.

  2. Jeg ville bare ignorert det. Ikke fjernet maten hvertfall. Prøv å øve på å gå inn og ut av buret frivillig, med masse skryt og godbiter når hun er flink. Og sett henne i buret uten å lukke noen ganger, slik at det ikke blir slik at hver eneste gang hun må inn i buret så ender det med at hun må sitte der lenge med døra lukka. Så blir nok buret hyggeligere for henne!

  3. Ikke alle papegøyer liker å tygge, så lenge hun herjer og angriper leken, så er jo det hennes måte å leke og få ut litt energi på, la henne bare holde på, mener nå jeg. Evt kan du prøve med forskjellige materialer, feks kongler, lær, tynne kvister, balsatre (fås på hobbyforretning), myk plast, kork, palmeleker, dorull, hamptau osv. Kermit vil bare tygge på lær, palme, kork og myk plast. Og håret mitt, flott :-/

  4. Det er vel ganske individuelt hvor de liker å få kos. Halsen og nakken er ok, men man skal ikke stryke så mye på feks ryggen, for da kan papegøyen misforstå og tro at det er på tide å lage barn!

  5. Bare blank væske kan tyde på at hun har drukket mye vann eller spist mye frukt. Hvis væsken ikke er klar, men grumsete eller tykk og brun, er det større grunn til bekymring, for da kan det være diare eller et symptom på ett eller annet. Fuglebæsjen består av tre deler, tiss som er det blanke og våte, urinsyre som er det hvite, og bæsjen er den grønne «slangen». Hvor mye som kommer ut av hver av dem kommer vel an på hva fuglen har spist. Så lenge det bare kommer tiss over lang tid kan det være noe galt, men siden resten av bæsjen kom etter et par minutter, så er det vel bare sånt som skjer av og til, tror nå jeg.

  6. Ingen anelse, og de lærer jo ikke heller!

  #138328

  Takk, det oppklarte en del 🙂

  #138329

  @Fiv wrote:

  6) Hvorfor skal hun absolutt sitte på kanten av sofaen eller bordet når hun spiser godbit, den er jo dømt til å falle på gulvet…?

  Hvor skal hun heller sitte? Hvor sitter resten av folket når hun spiser godbit?

  #138330

  @Flageborg wrote:

  @Fiv wrote:

  6) Hvorfor skal hun absolutt sitte på kanten av sofaen eller bordet når hun spiser godbit, den er jo dømt til å falle på gulvet…?

  Hvor skal hun heller sitte? Hvor sitter resten av folket når hun spiser godbit?

  Det er stor og god plass på armlenet, og på bordet. Så i min enkle tankegang får en liten papegøye plass nok uten å sitte på kanten……faktisk. Tallerken hennes står midt på, men hun tar med seg godbiten ut til kanten.

  #138331

  @Fiv wrote:

  Tallerken hennes står midt på, men hun tar med seg godbiten ut til kanten.

  Min erfaring er at fugler er avhengig av å ha fritt spillerom for stjerten…både når de hviler og spiser…eventuelt står på ett bein og har maten i den andre klypa….for å holde balansen.
  Prøv å sette tallerkenen hennes 5 cm fra bordkanten…..så ser du hvor hun trives best å sitte når hun spiser….?

  #138332

  Hun trives best på hodet mitt, det er en evig kamp. Kommer ofte med solsikkefrø og skall i håret på jobb 🙂
  Men skal prøve å sette tallerken hennes nærmere kanten.

Viser 7 innlegg - 1 til 7 (av totalt 7)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.