Plukking

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #6607

  Jeg fant et skriv på nettet der det står at i en undersøkelse av 37 kakaduer som plukket seg var 34 av de Zink forgiftet.

  Så det de da nå har funnet ut er at en god del papegøyer som plukker seg kan faktisk være zink forgiftet eller ha problemer med gumpkjærtelen.

  Det er jo ikke så rart egentlig det er jo Zink i det meste av ting vi gir papegøyene, leker, bur osv.

  #102175

  ingen som merket seg denne 😛 ?

  Lurer jo da på om det er helt på villspor eller kan det faktisk stemme?

  #102176
  lompah
  Deltaker

  Jeg har vært flink pike og lest for en stund siden! Men jeg tenkte ikkeno over å kommentere. Men ja, jeg synes det høres ganske fornuftig ut!

  #102177

  Marikikko, det har vel vært en del om sinkforgiftning her inne før?
  Ja, det viser seg i en del tilfeller at fugler som plukker seg har forhøyede sinkverdier. Men fjærplukking er oftest både sammensatt og vanskelig å komme til bunns i.
  Det beste vi kan gjøre for å forebygge sinkforgiftning er å sørge for trygge materialer i burgitter, leketøy, oppheng osv. Selv bytter jeg bl.a. ut alle oppheng og kjetting på nytt leketøy, da disse ofte er galvaniserte eller forniklet (forniklede deler avgir ikke sink, men jeg er hønemor og tenker på at de kan få i seg biter av overflatelaget hvis det skaller av). Quicklinks og kjetting i rustfritt stål får man bl.a. på Biltema for en billig penge. Man kan selvsagt ikke sikre seg mot alle farer, men om man er en bevisst fugleeier kan man i hvertfall redusere risikoen betraktelig. 🙂

Viser 4 innlegg - 1 til 4 (av totalt 4)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.