Rampete nymfe

Hjem Forumet Papegøyer Adferd og trening Rampete nymfe

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #267451
  lillemor
  Deltaker

  Hei.
  Først av alt må jeg bare si takk til alle hjelpsomme mennesker her inne. Jeg har lært mye av å lese her inne, men jeg finner ikke svaret jeg lurer mest på, så derfor spør jeg.

  Jeg passer en nymfeparakitt, ca 5-6 mnd gammel.

  Vi kjenner ikke kjønnet, men jeg skriver «han» for enkelhets skyld.

  Eier fikk den nydelige lille nymfen for 4 uker siden.
  Siden vi visste at eier måtte reise bort har jeg vært delaktig i stell og temming helt siden starten av, og han var trygg på meg da han midlertidig flyttet til meg.

  Men i løpet av den uken han har vært hos meg har han endret adferd betraktelig.
  Han hadde ikke begynt å kvitre/synge da eier reiste bort, men det gjør han til gangs nå. Han snakker nesten hele dagen. 🙂

  Før flyttingen, og de første to dagene etter at han kom hit, kunne han sitte lenge på fingeren mens jeg strøk ham på magen (fikk ikke stryke han andre steder), og han kunne sitte på skulderen min.
  Men etter å ha vært her noen dager vil han ikke lenger noen av delene. Han kommer opp når jeg sier at han skal det, men flyr etter få sekunder. Jeg får ikke lov til å stryke ham på magen heller.

  Han kan av og til oppsøke meg ved å sette seg på dataen, eller på kneet, men han vil ikke ha nærkontakt.

  Det virker som om han erter meg, og så har han blitt veldig rampete (men søt).
  Han har begynt å gå til angrep på matskålen eller buret, og plutselig kan han begynne å kvitre mens han sprer vingene som om han flyr. (Vanligvis blir han veldig høyreist i kroppen når han gjør dette)

  Nå lurer jeg på om han savner eier, eller kjeder seg, eller om det er hormonene som har begynt å rase, siden han ikke vil ha nærkontakt lenger.

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.