Rock peplar

Hjem Forumet Papegøyer Arter Rock peplar

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #4051

  Rock Peplar, Reagent parrot (Polytelis anthopeplus )

  Størrelse 40 cm
  Vekt: 150-200 gram

  Opprinnelse : Australia , den er rødlistet og arten ansees som truet.

  Adferd : En rolig fugl som ikke går så godt med mer aggressive arter. Den holdes fortrinnsvis som volierefugl, men spesielt hannene kan bli flotte tamfugler.

  Foring : Frø og fruktspisere. Disse lever i vill tilstand. slik mange arter fra Australia, av frø, blomster ,knopper og frukt.

  Bur og utstyr : En stor parakitt som trenger å strekke på vingene, et flyvebur/voliere er å foretrekke, eller mye utetid fra buret. De liker å ha litt greiner å gnage på, gjerne med blader de kan plukke i stykker

  Sykdommer :Siden denne fuglen ikke er vanlig i fangenskap har ingen spesielle sykdommer blitt notert

  Egne erfaringer
  : Dette er en fornøyelig fugl å ha! Mine går i et stort flyvebur med sangparakitter og de er rolige og finnes ikke territorielle ovenfor andre arter. De liker å ha endel buskas i buret sitt og nye greiner blir fort ribbet for blader og gir de glede i timesvis. De er også glade i frukt og grønt og får dette hver dag. En gulerot stukket gjennom gitteret er et yndet tidsfordriv å gnage i stykker. De er også rolige og tillitsfulle ovenfor mennesker, så å temme disse burde by på lite problemer. De er også veldig glade i å bade, så sprayflaska blir flittig brukt
  Lydnivå: Lavt

  Livslengde:25 år

  Ant egg: 4-5

  Rugetid: 21-23

  Lynne: går godt med andre ikke aggresive arter

  Kjønnsmodne i 2 års alder.

  Skrevet av Milena

  #267467

  hei,jeg er ny her. Jeg har planer om å skaffe meg en papegøye i nærmeste fremtiid og lurer på om du anbefaler denne rasen til en nybegynner? har aldri hatt fugl før, men er villig til å lære alt jeg kan om dem!

Viser 2 innlegg - 1 til 2 (av totalt 2)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.