Rubina…..

Hjem Forumet Papegøyer Skryt av fuglen din Rubina…..

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 94)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #6632
  eli
  Deltaker

  har nå flyttet inn i sitt store bur som hun bare fikk glede av noen uker før katastrofen inntraff.
  Nå kan hun klatre med den skadede foten og hun virker egentlig som før.
  Og hun er blitt så flink til å akseptere selen sin, så nå venter vi begge to på utelivet og varmen.
  Og så gikk det ikke så verst i flyvedrakten i dag, hun dånte ihverfall ikke, så den blir nok brukt om ikke så lenge.

  #102345

  Så flink! Det er så fint å høre sånne positive historier! 😀

  #102346

  :yeah! :bra! :yeah! :bra! :yeah!

  #102347

  Kjempe bra Eli.

  #102348

  så bra 😀

  #102349
  Mille
  Deltaker

  Gratulerer!
  Nytt hus, «ny» fot og utsikter til nye opplevelser; blir dette tidenes sommer for frøken Ruby kanskje? 🙂
  Du må fortelle ALT om hvordan det går med selen,jeg håper skikkli at det blir en suksess 😀

  #102350
  eli
  Deltaker

  Må bare skryte litt av min beselede fjærdott. Nå har endelig varmen kommet slik at hun kan være med ute, og første turen var på hytta sist helg. Da var hun med på en 3 timers tur og satt så fint på meisen med selen festet rundt mammas håndledd. Det er tydelig at dette er topp, å være med, men jeg har det mye bedre i magen etter at hun aksepterer selen. Så i dag prøvde vi oss igjen da bikkja skulle luftes. På med selen, opp på meisen og ut i solen. Ikke noe problem med bråk fra bussen som passerte, latebilen, eller taktoren fra jordet. så her der det bare fryd og gammen og vi ser frem til en laaang, vaaarm sommer med mange fine turer, både til skogs og langs veien.
  Neste utfordring blir sele i båt. Det hadde vært så fint for henne om hun kunne slippe buret, men jeg vet ikke om jeg tar sjansen. Finnes det svømmekurs for papegøyer? Hadde vært kjekt! Eller kanskje jeg skal sy en redningvest……

  #102351

  Vet du Eli du er en trollmann med den symaskinen du kunne laget sånne avtagbare flyte «puter» m borrelås 😉 så kunne du festet de på selen på et vis så har du redningsvest 😀

  Syns det er toppe at du har fått henne til å bruke selen altås 😀

  #102352
  Mille
  Deltaker

  Ååå du er så utrolig heldig!! Dette er jo drømmen min også 🙂 Man kan gi en gøye så utrolig mye mer opplevelser om man har muligheten til å ta den med ut i sele. Spaserturer,skogsturer,båt,fjell,bading i friluft,frukt og bær fra naturen,klatring i trær…uff ja i det hele tatt,jeg krysser alt jeg har for å lykkes like bra med selen som dere 😀 En velfortjent opptur for «mor» og fugl! :lb!

  #102353
  eli
  Deltaker

  I dag har vi vært ute å lufta bikkja igjen, Rubina og jeg. Jeg har min firbente sønn i lenke i høyre hånd og mitt tobente flyvende objekt i lenke rundt venste håndledd. Føler meg igrunnen ganske så spesiell der jeg rusler rundt i nabolaget!
  I dag blåste det omtrent orkan da vi gikk ut og Rubina satt i flyvestilling mot vindrettningen, og da vi hadde gått et stykke tok vinden tak og hun lettet nesten fra skulderen, hadde det ikke vært for at hun grep tak i jakkekragen med nebbet og holdt fast. Nei, hun skulle ihverfall ikke fly fra mammas trygge skulder! Hun bet seg fast og vinden blåste henne over skulderen slik at hun ble hengende i nebbet foran meg og jeg fikk fanget henne opp i hendene. Da slapp hun taket i kragen! Nei, det er ikke alle som vil bli tatt av vinden, selv om den gjør det den kan får å få fuglen til å lette!

  #102354
  eli
  Deltaker

  Sykkeltur! Jepp du leste rett.
  I dag har jeg vært på sykkeltur med bikkja og Rubina! Bikkja fikk plass i kurven på styret, noe han er vant til, og Rubina, iført selen, satt på skuldern. Jeg regnet med at jeg ville komme til postkassa, og så var turen slutt. Men nei, da, vi var uten i to-og-en-halv-time!
  Rubina satt som en dronning på skuldern og huket seg ned mot vinden. Utrolig. Jeg er faktisk ganske så imponert over den fuglen! Vi kjørte på traffikerte veier med tungtransport, og vi var på stille skogsstier,og Rubina var like rolig. Vi var også på shopping, og kjøpte is og sykkelsko. Det rare er at det er bikkja folk ser, helt til Rubina sier ifra om at også hun er med. Men like vel tror folk at det er bikkja som skriker! Helt til de ser opp på meg og får øye på henne. Da blir de helt paffe, og særlig i dag da vi var på sykkeletur! Kanskje ikke et helt vanlig trafikkbilde, men at Rubina synes det er (pape)GØY(e) er det ingen tvil om. ps, hun fikk ikke noe av isen altså! Jeg har med nøttebiter til bestikkelser, men i dag ville hun ikke ha noe. Antagelig er hun nå så vant til å være med at bestikkelser ikke er nødvendig.
  Men det var godt å komme hjem! Hun sitter rolig på benken mens jeg «kler» av henne og så er det bort på buret med en godbit, og det er stas. Ja, en edel, det er det folk burde ha!

  #102355

  Rubina er en heldig gøye altså, ingen tvil i min sjel 😀 Etter å ha sett boltreplassen hennes hjemme hos deg, lest om ferieturer og nå SYKKELTUR – ja, da lurer jeg på om det finnes noe sted en gøye kunne ha det bedre enn hos deg 😀

  #102356
  Mille
  Deltaker

  Sykle altså? Kanskje det er DET jeg og Milo skal? 😀 Haha.. utrolig. Nå blir det ferie på landet på hele gjengen neste uke så da er det vel bare å feste sykkelhjelm og aviator-sele 😉 Ut på fjellet skal vi i allefall.
  Ingen tvil om at folk burde ha en edel. Halve Trondheim går jo å ønsker seg en nå som jeg har begynt å lufte krabaten min, så det blir vel bokstavelig talt en landeplage om vi fortsetter som vi gjør,eli 😛

  #102357

  Tror nok Rubina har det «som plomma i egget» hos deg Eli og så virker hun som en utrolig snill og trygg fugl! 😆 Bare fortsett med turene dine og det må jo bare være helt topp både for dyr og menneske! 😆

  #102358
  eli
  Deltaker

  Jeg må bare skryte litt av den vakre fulgen som sitter foran meg i denne stund.
  Hun har nå alle fjærene intakt også nye flyvefjær på vingene og de flotte gule halefjærene som kommer når de er blitt voksne, er på lass, så hun er særdeles vakker nå på sen-sommeren, som jeg aldri har sett henne! Åsså er hun så koselig!!!! Ohh, jeg elsker virkelig den fulgen, selv om hun beit meg til blods i tommelen fordi jeg holdt på reiseburet hennes mens jeg trøstet et barnebarn!

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 94)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.