Skrubba lekene

Hjem Forumet Annet SnikkSnakk Skrubba lekene

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 19)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9540

  I dag har jeg rengjort alle store lekene i papegøyerommet reine for drittttt! Fysj…. Ordentlig Skrubbet måtte til! Brukte bare varmt vann… Er d noen som bruker noen vaskemidler som er trygge?

  #136457

  Jeg bruker dampmaskin jeg:) og innimellom damper jeg først og går over med sitron etterpå. Men damp skal ta det meste av baselusker da:)

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136458

  Oki hørtes suverent ut! Tenker jeg må kjøpe meg det jaa… Thx 😉

  #136459

  Vet du! Haha. Jeg damper alt! Bruker ingen vaskemidler lengre. (Utenom bittelitt grønnsåpe innimellom bare for lukten)?jeg damper gulv, vegger, tak, kjøkkenbenk, stekeovn, vasker, do, dusj, vinduer, sofa, seng, madrasser, dyner, pledd:p de fleste kommer med en haug forskjellige munnstykker som passer til forskjellige gjøremål:)

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136460

  Hihi så braa… Kjøpt på tvshop ??

  #136461

  Nei. Har en ganske kraftig sak.. Som jeg fikk av min far og en Black and decker fra Clas Olsson. (Ikke like bra, men funker font på alt utenom bur, tar ikke driten så fort:p)

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136462

  Jeg kjøpte min dampvasker for 1500,-. Veldig fornøyd. Jeg var inne og såg på jernia sine hjemmesider at den er på tilbud for øyeblikket.
  http://www.jernia.no/produkt/-/product/5r9eZFN752Ki/view/Karcher-Dampvasker-SC1020
  Ellers bruker jeg noe som heter rolalon. Jeg har ikke funnet det i Norge. Jeg pleier å kjøpe det når jeg er i Danmark. Det har samme egenskaper som stalosan, et produkt man bruker i industrien og i zoologiske hager. Det danner en gass under tørking så det gir ingen etterfølgende skadelige stoffer. Det er 100% desinfiserende, og fjerner lukt og bæsj.

  #136463

  Jeg kjøpte nylig en Kärcher på Lefdal, den har også diverse munnstykker, fra børste til gulvvasker, verdt pengene. En annen ting du kan bruke til rengjøring er bakepulver, både til skrubbing og jeg blander det i vann på sprayflaske for å spraye det på.

  #136464

  Ja! Det der er samme som jeg har. Den har veldig kraftig damp. Men bruker litt tid på å varme opp. Må ta pauser. Og den fra Black and decker har svakere damp men bruker minimal tid på oppvarming. Hmm guse. Aldri hørt om de der . Vet du om virkson kan brukes? Om det dampes/ skylles etterpå?

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136465

  Jeg kjenner ikke til virkson. Hvis du sender meg en innholdsfortegnelse eller et bilde av teksten, skal jeg gjerne undersøke. Det er visse kjemiske virkemidler vi kan bruke uten problemer, men de fleste av dem er kun tilgjengelige for bedrifter pga man er redd for at visse typer kan bli resistente. Og det er andre typer som er så farlige slik at det i ukyndige hender kan bli gjort stor personskade. Normalt vil jeg ikke anbefale kjemikalier i nærheten av dyr, men de to ovenstående kjemikalier har jeg arbeidet så mye med uten at det har gitt noen former for forgiftinger på hverken dyr eller mennesker. Spesielt rolalon har vi brukt i froske-anlegg og i edderkopp-anlegg uten noe dødsfall pga stoffet. Disse dyr er tusen ganger mer sårbare ovenfor kjemikalier enn feks papegøyer er.

  #136466

  Tror nok jeg fant det! Er det dette? VIRKSOM PULVER
  Så snart det holder opp med å være lyserødt, er det aktive stoff utbrent. Deretter en ganske alminnelig skylling eller damping, og området er totalt harmløst ovenfor dyr og mennesker. Det er fullstendig det samme stoff som stalosan, bare to forskjellige merker. Man skal bare huske på at disse produkter er laget til områder som er enormt store ifht et fuglebur. Så et knivsblad pulver burde være rikelig, ja mer enn rikelig, til et bur-rens.

  #136467

  Oi. Bør korregert! Virkon heter det.

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136468

  Men tipper det kanskje er noe av det samme? Er iallfall lyserødt. Blir brukt til å vaske/sterilisere instrumenter til operasjoner etc

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  #136469

  Virkon S kjenner jeg! Og har arbeidet med. Fullstendig det samme stoff som ovenstående, så ja, det kan du bruke!

  #136470

  Så etter priser på Virkon S, fant noe på http://www.vetshop.no, det var en smule kostbart…

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 19)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.