tips til kamera? har lyst på nytt

Hjem Forumet Annet SnikkSnakk tips til kamera? har lyst på nytt

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 35)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #181

  Har så lyst til å kjøpe nytt kamera, har et gammelt canon ixus 430, veldig bra kamera og jeg er fornøyd med det. Dårlig batterilevetid, men alt funker med uoriginalt ekstrabatteri. Men jeg har fortsatt lyst på nytt kamera, et som kan ta litt mer detaljbilder, fotografere ting i fart, og gjerne flere bilder på rad uten at bildene blir uklare som på mitt.
  Har sett på fujifilm link og nikon d40 link.

  Noen som har lyst til å gi sitt synspunkt?

  #12545

  Har skikkelig lyst på nytt kamera selv…..jeg kunne tenkt meg evt Canon EOS 400D.

  Hørt at det skal være et bra kamera, og man kan få kjøpt en del tilleggsutstyr tror jeg 🙄

  #12546

  Har hørt veldig mye bra om det kameraet, ja. De jeg kjenner som har det, sier at det er enkelt å sette seg inn i, mange innstillinger å huske, men de er veldig fornøyde. Også med forgjengeren

  #12547

  Er det jeg har blitt fortalt også…..fettern min har det og han er svært fornøyd 😛

  Må bare spare litt mer penger først…..må heve nivået på kontoen etter all oppussingen i 2.etg 🙄

  #12548

  Hei Gunn og Linda!

  Kan bare anbefale EOS 400D! Kjempekurrant kamera, og så får du kjøpt massevis av tilleggsutstyr (hvis du har mye penger 🙄 )

  Kjøpte mitt på senhøsten i fjor, og bruker det mye. Det er brukervennlig, og jeg har i det hele tatt ingen negative ankepunkter. 🙂
  Nå skal det sies at jeg ikke er noen «proff», og at kameraet har funksjoner som jeg fortsatt ikke har satt meg inn i.

  Dag vet mer om dette, han har forgjengeren såvidt jeg forstår, og han er myyyye råere enn meg til dette med foto!! 8)

  #12549
  DagH
  Deltaker

  EOS 400D og D40 fra Nikon er veldig gode kameraer. Fujifilm kjenner jeg ikke – men den store fordelen med de førstnevnte er at det er enormt store systemer med MASSE utstyr som kan kjøpes til. Fujifilm henger nok endel etter der – og når du etterhvert ønsker å utvide litt finnes det vanvittig mye bra både originalt og uoriginalt utstyr til Canon og Nikon.

  Når det er sagt kan selve kameraet fra Fujifilm være bra – og prisen er jo også en helt annen.

  Ja, jeg har Canon, men ville likevel ikke nølt med å anbefale Nikon. De er så og si likeverdige på kvalitet og andre ting.

  #12550

  Var innom fotobutikken i dag. Han sa at dersom jeg vil satse på det beste, så burde jeg velge nikon d80, var ingenting som var bedre enn det, men det kostet 10 000. Ellers fikk de et supertilbud på samsung gx-1L i morgen. Måtte levere inn et gammelt kamera for å få det tilbudet men det trenger ikke virke. Så jeg prøver meg i morgen ettermiddag om de har igjen, får et ødelagt kamera av en venn som jeg bytter inn. Følger med to linser, en på 18-55 mm og en på 50-200mm. Aner ikke hva det betyr, men er sikkert bra. Samsung-kameraet har kamerahus fra pentax sa han, de har bare satt sitt eget navn på det.
  Så nå har jeg vel gått vekk fra fujifilm og funderer på d80 eller samsungen. Ikke så lett, spesielt ikke når jeg vingler mer enn ei klinkekule 😳

  #12551
  DagH
  Deltaker

  GX-1L ser ut til å være et greit kamera, ja.

  Her er en test:
  http://www.digit.no/wip4/samsung_gx-1l/tt94047/

  Når det gjelder linser så dekker de to linsene som følger med omtrent det du trenger i overskuelig framtid når det gjelder behov for zoom og vidvinkel.

  #12552

  Da er det bare å satse på at de ikke blir utsolgt med en gang i morgen. Jeg kommer vel til å være så spent og nervøs at jeg ikke får sove i natt, bare ligger og følger med på klokken, om jeg snart kan ringe ned og få dem til å legge til side et kamera til meg.
  Idioten meg sa nei takk til det da jeg var der før i dag, jaja 😀

  #12553
  DagH
  Deltaker

  Håper du fikk et bra tilbud? Hva må man gi for noe sånt?

  #12554

  5000, det er da etter at innbyttepris er trukket fra, på samsungen. Nikon d40 ligger på 5500 her i byen.

  #12555

  Skaff deg canon=) Det er det beste.. jobber jo med både nikon og canon på skolen.. og både lærere og elever liker best canon.. Greit med kjente merker også, for du finner så sinnsykt mye info om det.. =) Speilreflekskameraer er det beste!

  #12556
  DagH
  Deltaker

  Ja, høres ut som en grei pris. Billigste jeg finner på nettet med 2 objektiver er 6.000!

  Men for min egen del ville jeg fremdeles satset på Nikon eller Canon 😛 8)

  #12557

  Da tror jeg at jeg venter til de får inn d80 igjen, og sjekker hvordan det er.
  Tenkte først på canon eos400, men jeg har jo alt canon ixus og er sååå misfornøyd med batterilevetiden. Og om jeg legger på litt ekstra av penger, så kan jeg få nikon d80 som har fått knallkritikker, ikke at jeg vet hvordan bruke det ordentlig, ennå, men da kan jeg få nikon i stedet for canon. Selv om canon er blitt bedre på batterilevetiden nå. Dette ble rotete 😳

  #12558
  DagH
  Deltaker

  No problem. Det fine med sånne speilrefleks er at de har veldig gode automatprogrammer. Er MYE enklere å få gode bilder med speilrefleks enn med kompaktkameraer.

  Men for all del – jeg knipser fint 400-500 bilder med mitt (eld)gamle Canon 10D og jeg har alltid 2-3 batterier med meg. Det er jo også en ting som er fint – batteriene kan skiftes ut 😆 10.000 er jo drastisk med penger…

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 35)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.