Tomme ord – like fulle låver og bur

Hjem Forumet Annet SnikkSnakk Tomme ord – like fulle låver og bur

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #9209
  Hanna
  Deltaker

  Siden flere av dere brenner når dere ser urettferdighet i fuglehold, er det absolutt verdt å nevne litt om hvordan hønene vi får egg fra har det i Norge. Det er absolutt ingen grunn til å være stolt av disse forholdene, og jeg håper du tar deg tiden til å lese litt. Spesielt aktuelt nå som påska nærmer seg!

  «Fra 1. januar 2012 vil norske forbrukere kun få kjøpt egg fra frittgående, miljøinnredning eller økologisk eggproduksjon.» Slik lyder stemmen på fjørfebransjens egen film om eggproduksjon i Norge. NOAHs Ark har gått honnørordene nærmere i sømmene.

  http://www.dyrsrettigheter.no/kjottindustri/landbruk/eggindustrien-tomme-ord-like-fulle-laver-og-bur/

  #132472

  Uff, ikke artig lesing. Vet ikke helt om det er en trøst å vite at de økologiske eggene jeg kjøper kommer fra de eneste hønene med krav om (litt) utetid..

  Og 9 høner per kvadratmeter er jo latterlig. Nei, utrykket «som sild i tønne» kunne jammen blitt erstatta med «som frittgående høns»!

  #132473

  Men hvis man vil kjøpe egg fra høns som «lever et godt liv», hvor får man gjort det? Ikke i butikken regner jeg med eller?

  #132474

  Er ganske mange hobby oppdrettere på høner rundt om inorge som selger egg. Har hat/har ganske stor interesse for fjærfe, inntil jeg måtte selge hele oppdrette grunnet flytting. Husker godt at det avogtil kunne flyte over av egg, så om noen hadde hat interesse av og kjøpe egg hadde jeg blitt ´drit´glad den gangen. Om du går inn på http://www.fuglepraten.no som er største siden for hobby oppdretter finner du sikkert noen inærheten som girbort/selger veldig billig 🙂

  Vil også ta med at egg fra hobby oppdrettere som til tilbyr høner gress, kalk etc, så vil eggene smake myyye bedre!

  #132475

  Takk Kråka 🙂 skal se om jeg finner noen her i Kristiansand som selger 😉

  #132476

  Kjempeflott Kråka! Når vi er i Lærdal er det eggene fra hønene der vi spiser. Og de er helt fantastiske! (og supergule!) Ellers kjøper jeg økologiske egg, men jobber også mot NOAH (maser, haha) om både dun som brukes i dyner/puter og egg/kyllingproduksjon i Norge. Jeg skrev ikke for å peke fingre. Bare for å opplyse litt. Og nå endte jeg jo opp med en kjempeidé! Jeg er helt klar for å finne noen i Trondheim som vil selge meg egg. Tusen takk!

Viser 6 innlegg - 1 til 6 (av totalt 6)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.