Trikstrening kort og enkelt

Hjem Forumet Papegøyer Adferd og trening Trikstrening kort og enkelt

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #149189
  Fredrik
  Deltaker

  Hoi!

  Folk her driver vel med litt trikstrening? Har dere noen gode tips (prøv å hold det kort og godt) til å lære triksene deres papegøyer gjør?
  Kan starte med tre av de jeg har lært min blåpanna amazon Kilo, veldig basic triks, slik gikk jeg fram. Gjerne kom med hvordan dere gikk fram for å lære deres tilsvarende triks. Forøvrig snakker min en del på kommando, både ved bevegelser og ord, men tenkte i hovedsak fysiske triks.

  1. Vinke-på-kommando: Utrolig lett å lære, hold fingeren mot fuglen, lat som om den skal komme på fingeren men ikke la den komme oppå og ikke løft den opp, bruk kodeordet (vinke) både før og mens den holder foten oppe, slipp, repeat. Etterhvert gjør fuglen det på kommando.

  2. 360 / gå rundt: Denne er vel det letteste å lære av targettriksene, bruk en target-stick (bruker selv en tykk spisepinne, men anything goes!), når fuglen er target-trent så får man bare fuglen til å gå rundt ved å føre pinnen i en sirkel rundt den samtidig som jeg sa «gå rundt», la fuglen være borti targetpinnen og kom med klikkerlyden (selv bruker jeg munnen, og ofte bruker jeg bare å så overlykkelig «så braaa» for han reagerer veldig på det).

  3. «Skyt fuglen død»: Holder fuglen på ene pekefingeren (med tommelen over nærmeste foten), bruker andre hånda som en pistol og «skyter» fuglen, fuglen faller framover og jeg holder fuglen på rygg mens hodet henger nedover som om den er død.
  Framgangsmåte for å lære det: Hold på ene pekefinger med tommelen over som sagt, peker så på fuglen med andre hånda, jukser det til ved å vippe fuglen framover samtidig som jeg sier pang pang, fuglen henger nå rett ned, fører så andre hånda (den med «pistolen») under ryggen og holder der. Klikk-ros-repeat. Etterhvert slipper fuglen seg ned på egen hånd, og da når jeg fører hånda under så er det mulig å få hodet til å henge 🙂

Viser 1 innlegg (av totalt 1)
 • Du må være innlogget for å svare på dette emnet.