Hjemme hos Leon Fjæreide

Oppå en bakketopp øst på Lille-Sotra ligger det et gult hus med mye liv rundt. Det første som møtte oss var katten da vi svingte inn på tunet. Her var det tydeligvis snakk om en fuglevant pote-konstabel som var ute og voktet «småfuglene» for neimen om den katten var interessert i disse store papegøyene. Etterhvert fikk vi vite at det hadde hendt at noen av fuglene klarte å komme seg ut i friluft og en kakadue hadde fint spankulert ute på gårdsplassen uten at katten så ut til å ense den i det hele tatt. Det kan vel kanskje ha noe med størrelsen til en albakakadue å gjøre, også.

Severa-araer i hekkLeon fant vi innendørs, men selv om deat kom støvsugerlyder benektet han på det sterkeste at det var husarbeid som foregikk. Med en skadet hånd må man tydeligvis være selektiv på hva man skal utføre av hjemmearbeid så ikke legen ble sur. Men et blidt åsyn åpnet døra og vi ble med en gang tatt med på en runde gjennom både garasje, uthus og store volierer. Han hadde noen gressflekker igjen bak huset, men det hørtes ut som de ikke kom til å vare lenger enn til neste utbyggingsprosjekt med 2-3 nye volierer.

Caiquen til farRundt på tunet bedrives det oppdrett med et ganske stort omfang til norske forhold å være. Her var det sorthodede caiquer, severa-araer (foreldrene til «Lego» som tilhører «Snill Vaffel» på forumet), jakoer, edelpapegøyer, panama-amazoner og andre mer eller mindre sjeldne fugler. En fornøyelse å spasere rundt på det lille området og være såpass omgitt av god-lyder og spente øyne som følger med. I flere kasser var det ruging på egg og de fleste fuglene som var etablerte par hadde god plass i volierer med delvis tak over og mulighet for å komme seg innendørs om de hadde lyst til det. Noen av de mest «bekymrede» parene var satt innendørs for at de skulle kunne roe seg uten å måtte være redd for det som skjedde under åpen himmel. I det hele tatt virket alle plasseringene svært så planlagte og bevisste.

Etter en times tid måtte vi komme oss avgårde igjen for å rekke badeland – sånn er det å reise med noen som er både fugle- og badeinteresserte. Da må det bli tid til begge deler. Tusen takk til Leon for en flott omvisning!

This entry was posted in Hjemme hos.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*